2024.04.20, Szombat
129 diák és hallgató részesül Alba Regia Ösztöndíjban
szekesfehervar.hu

129 diák és hallgató részesül Alba Regia Ösztöndíjban

szekesfehervar.hu

2020.03.31. 17:30

Megszületett a döntés: idén 129 középiskolás és felsőoktatásban tanuló hallgató részesül Alba Regia Ösztöndíjban. Székesfehérvár mintegy 10 millió forinttal támogatja a szakgimnáziumi és szakközépiskolai képzésben résztvevő diákok, valamint a felsőoktatásban résztvevő hallgatók tanulmányait.

Hirdetés

Székesfehérvár Önkormányzata a fehérvári diákok tanulmányi előmenetelének segítése érdekében hozta létre az „Alba Regia” tanulmányi ösztöndíjat, melyet idén is meghirdettek a város szakközépiskolásai, szakgimnáziumi tanulói, valamint felsőoktatási hallgatói számára. A beadott pályázatokat szakmai grémium értékelte, és megszületett a döntés is.

„Székesfehérváron rendkívüli időkben is el kell ismernünk a diákok teljesítményét, és támogatnunk kell családjaikat: idén 129 nyertes pályázó kap Alba Regia Ösztöndíjat, mintegy 10 millió forint összértékben.” – adta hírül közösségi oldalán Székesfehérvár polgármestere, dr. Cser-Palkovics András.

Az idei felhívásra összesen 237 pályázat érkezett, ebből 129-en nyertek támogatást a 2019/2020-as tanév második félévére, közel 10 millió forint értékben. Az ösztöndíjasok közül 70 középiskolai tanuló. A szakgimnáziumi és szakközépiskolai diákok közül legtöbben a Széchenyi István Műszaki Szakgimnázium és Szakközépiskola intézményéből kaptak ösztöndíjat, illetve a Hunyadi Mátyás, az Árpád, a Váci Mihály és a Jáky József Szakgimnázium és Szakközépiskola tanulói nyertek a pályázaton. Alba Regia Felsőoktatási Ösztöndíjat a BCE Székesfehérvári Campusából, az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karáról és a Kodolányi János Egyetemről összesen 48 egyetemi hallgató, valamint a Székesfehérvári Felsőoktatási Hallgatói Tanácsból 11 fő kapott. 

Az öt hónapra szóló ösztöndíjprogram keretében a középiskolás korosztály ötvenezer forintot, az egyetemi hallgatók százezer forintot, míg a Hallgatói Tanács tagja negyvenezer forintot kapnak egy összegben átutalva. Az ösztöndíjat a város azzal a szándékkal alapította és adja, hogy elismerje, segítse és támogassa azokat a fiatalokat, akik komolyan veszik tanulmányaikat, és akik szeretnének a legjobbak lenni.

AktuálisSzékesfehérvárFejér megyeAlba Regia Ösztöndíjfelsőoktatástovábbtanulás