2024.04.27, Szombat
Nőtt a népszerűsége a továbbtanulók körében a fehérvári képzéseknek
Fotó: szekesfehervar.hu

Nőtt a népszerűsége a továbbtanulók körében a fehérvári képzéseknek

szekesfehervar.hu

2023.07.28. 10:38

Idén jóval több továbbtanuló választotta a fehérvári képzéseket, mint az elmúlt években.

Hirdetés

A nyilvánosságra hozott felvételi ponthatárok és a kihirdetett adatok alapján jól látható, hogy a tavalyi évekhez képest idén több továbbtanuló választotta a fehérvári képzéseket az Óbudai Egyetemen és a Kodolányi János Egyetemen is – nappali vagy levelező, illetve alap- vagy mesterszakon összességében – írja a szekesfehervar.hu.

Az Óbudai Egyetem fehérvári képzési helyén a hagyományos műszaki alap- és mesterképzések mellett újonnan elindul a gazdálkodás és menedzsment alapszak is, mindezeken összesen 353 új hallgató kezdheti meg tanulmányait szeptembertől.

A Kodolányi János Egyetemen a tavalyihoz hasonlóan a kommunikáció- és médiatudomány, a gazdálkodás és menedzsment, a turizmus és vendéglátás, az emberi erőforrások, valamint a nemzetközi tanulmányok voltak a legnépszerűbbek. A következő tanévben több mint 1000 fő kezdheti meg tanulmányait az intézményben alap- és mesterképzéseken, valamint felsőoktatási szakképzéseken Székesfehérváron, Budapesten és Orosházán.

 

Az Óbudai Egyetem újonnan induló szakára több mint hatvanan jelentkeztek 

A Kodolányi János Egyetem Székesfehérváron meghirdetett alapképzéseinél költségtérítéses nappali képzésben a gazdálkodás és menedzsment szakhoz kellett a legtöbb pont (244), míg az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karán meghirdetett alapképzéseknél az államilag finanszírozott nappali tagozatos képzésben a műszaki menedzser szakon volt a legmagasabb a ponthatár, mintegy 348 ponttal.

Az ÓE Alba Regia Műszaki Karán meghirdetett alap- és mesterszakokat a tavalyi 237 helyett most 292 diák választotta, ők nappali, illetve levelező tagozaton kezdik meg szeptembertől egyetemi tanulmányaikat.

Az idei felvételiben először jelent meg az ÓE Keleti Károly Gazdasági Karán belül a fehérvári képzési helyszínnel induló gazdálkodás és menedzsment alapszak, ezt nappalin és levelező tagozaton több mint 60-an választották.

A Kodolányi János Egyetem esetében a székesfehérvári képzési helyszínnel induló szakokon az eddigi hallgatói létszámhoz képest összesen 3,5-szer többen kezdhetik meg tanulmányaikat a 2023-24-es tanévben.

Dr. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere közösségi oldalán köszöntötte a továbbtanuló fiatalokat. Reményét fejezte ki, hogy mindenki bejutott azokra az egyetemi képzésekre, melyeket igazán szeretett volna. Külön is üdvözölte a fehérvári szakokra felvételt nyert hallgatókat, biztosítva őket arról: „Ez a város mindig az otthonotok lesz!”

Helyi hírekSzékesfehérvárÓbudai Egyetem Alba Regia Műszaki KarKodolányi János Egyetemfelsőoktatásfelvételi