2024.04.29, Hétfő
Szerződést hosszabbított a fehérvári hokisok szakmai stábja
Fotó: Illusztráció, unsplash.com

Szerződést hosszabbított a fehérvári hokisok szakmai stábja

MTI

2024.01.27. 10:00

Tovább folytatja a szakmai munkát Kiss Dávid vezetőedző, Tyler Dietrich másodedző, valamint Samuli Nordman videó- és kapusedző az osztrák jégkorongligában (ICEHL) érdekelt Hydro Fehérvár AV19-nél.

Hirdetés

Meghosszabbította szerződését a Hydro Fehérvár AV19 hokicsapatának szakmai stábja. A klub szerdai bejelentése szerint "bár még hét mérkőzés vár a csapatra az alapszakaszban, alighanem kijelenthető: sorozatban negyedik alkalommal biztos rájátszásrésztvevő lesz."

Sok szállal kötődik Kiss Fehérvárhoz   

"Egyértelműen megtisztelő már az is, hogy megkaptam ezt a pozíciót" - emlékezett vissza tavaly nyári kinevezésére Kiss.

A 33 éves szakember utánpótláskorú játékosként, majd profi karrierje során is szerepelt Székesfehérváron, edzői karrierje is az Ifjabb Ocskay Gábor Jégkorong Akadémián indult kereken tíz éve.

Kemény munka a siker kulcsa

"Tudtam, hogy ebben az egy évben kell megmutatnom, mint első magyar ICEHL-edző, hogy kemény munkával itt is sikeresek lehetünk. Nagy bennem a bizonyítási vágy, szeretném megmutatni a magyar jégkorong-társadalomnak, a városnak, a klubvezetésnek, a szponzoroknak és a szurkolóknak, hogy minden energiámat, legjobb tudásomat beleadom, hogy a klub eredményes legyen, és együtt újabb történelmi sikereket érhessünk el. Az edzői hármasunk kiválóan működik, szeretek a kollégáimmal dolgozni, megbízom bennük és jól kiegészítjük egymást" - mondta a vezetőedző.

Az edzők sikerorientált szemlélete változatlan

Dietrich 2023 augusztusában érkezett vissza Székesfehérvárra, a kanadai szakember 2011 és 2016 között már dolgozott a városban. "Jó az edzői stáb tagjának lenni. Kiss Dáviddal a közös múltunk jó alapot adott az idei szezonhoz, Samuli Nordman pedig sok területen kiváló meglátásokkal egészíti ki a csapatunkat. A jövő éppen ezért kecsegtető: megtisztelő, hogy a klubvezetés bizalmát élvezzük, és hogy ilyen játékosokkal dolgozhatunk, emellett pedig a fantasztikus szurkolóink előtt szerepelhetünk. Az új arénába való költözés biztosan különleges élmény lesz, de nem szabad hátra dőlnünk, az ideihez hasonló szemlélettel kell tovább dolgoznunk!" - mondta Dietrich.
A finn Nordman a 2022/23-as szezon óta tagja a szakmai stábnak, kapusedzőként, majd videoedzőként is dolgozik, a következő évadtól pedig másodedzői feladatok is várnak rá.

Már a játékosok szerződéseiről is tárgyalnak

Szélig Viktor, a klub általános igazgatója kiemelte: az edzői stáb szerződéshosszabbítása mellett már alakul a Hydro Fehérvár AV19 jövő évi kerete is.

"Az edzői stáb egészét tekintve látjuk, hogy jól végzik a munkájukat, ez látszik is a napi működésben. Ugyanakkor azok a folyamatok, a tendencia, ahogy az edzői stábunk dolgozik, sokkal fontosabb, mint a pillanatnyi eredmények, és ez volt a döntésünk alapja. A stáb mellett természetesen a játékosokkal is elkezdődtek a tárgyalások, van, akivel már meg is egyeztünk, a többségükkel pedig már beszéltünk is a folytatással kapcsolatban" - tette hozzá

Helyi hírekSzékesfehérvárHydro Fehérvár AV19szerződéshosszabbításvezetőedzőOsztrák jégkorongligaIfj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia