2020.01.26, Vasárnap

Hirdetés

Világszínvonalú mentőorvosi kocsit állítanak szolgálatba Székesfehérváron

Világszínvonalú mentőorvosi kocsit állítanak szolgálatba Székesfehérváron

szekesfehervar.hu

2019.07.19. 19:00

Az OMSZ a mentőszolgálat létszámfejlesztésének köszönhetően új mentőorvosi kocsit tud működtetni a székesfehérvári mentőállomáson. A mentőautóban alkalmazott eszközök egy része Magyarországon eddig még nem alkalmazott, világszínvonalú technológia Székesfehérvárra hozatalát jelenti.

Hirdetés

A város 25 millió forintot biztosít a mentőtiszti gépkocsi, a lélegeztetőgép és a defibrillátor megvásárlására.

Az Országos Mentőszolgálat egy új mentőorvosi kocsit indít Székesfehérváron, növelve nemcsak a város, hanem a térség ellátásbiztonságát. A fejlesztés annak a küszöbön álló humánerőforrás-fejlesztésnek köszönhető, amellyel a megyében a mentőszolgálatnál 20 fős többletlétszám várható. 

Székesfehérvár önkormányzata a Kégl György Program keretében 25 millió forint támogatást nyújt lélegeztetőgép és defibrillátor/monitor egység, egy új mentőtiszti gépkocsi, továbbá egyéb felszerelések, berendezések beszerzési költségeihez. Így lehetővé válik, hogy Magyarországon eddig még nem alkalmazott, világszínvonalú technológiájú eszközöket először Székesfehérváron használjanak.  A működtetést és annak finanszírozását az állam fedezi a következő években.

Aktuálismentőorvosi kocsiSzékesfehérvárFejér megye