2024.04.28, Vasárnap
Katonai járőrök Dunaújvárosban is
dunaujvaros.hu

Katonai járőrök Dunaújvárosban is

dunaujvaros.hu

2020.04.09. 21:00

Kedden Dunaújvárosban is megjelentek a katonai rendész járőrök. Március 20-ától, az ország több pontján is találkozhatnak, úgynevezett jelenlétfokozó katonai rendész járőrökkel az utcákon az emberek. A Honvédelmi Minisztérium közlése szerint jelenlétük elsődleges célja, a lakosság biztonságérzetének növelése, a katonai erők láthatósága, ezáltal a közbiztonság, közrend fenntartásának támogatása.

Hirdetés

A katonai rendész járőrnek joga van a Magyar Honvédség Szolgálati Szabályzata alapján, a közterületen tetten ért bűncselekmény elkövetőjét visszatartani, és a rendőrségnek soron kívül átadni. Amennyiben a civil lakosság részéről tapasztal szabálysértést a rendész, joga van felszólítani, ha ez nem jár eredménnyel, soron kívül értesítheti az illetékes hatósági szervet, valamint annak kiérkezéséig visszatarthatja az intézkedés alatt álló személyt.

A járőrtevékenység megelőző jellegű, a magyar állampolgárok érdekében, védelmében történik. A katonai rendész járőr feladatai során nem cél az intézkedés, fő cél a lakosság biztonságérzetének növelése. 

AktuálisDunaújvárosFejér megyekatonai járőrKoronavírusKözbiztonság