2020.05.29, Péntek

Koronavírus

Koronavírus - Fülöp Attila: a szociális intézményekben dolgozók becsületes munkával megvédték a lakókat a vírustól

2020.05.19

Aktuális

A szociális intézményekben dolgozók becsületes munkával megvédték az intézmények lakóit a koronavírustól - hangoztatta az Emberi Erőforrások Minisztériuma szociális ügyekért felelős államtitkára kedden, Tordason, ahol látogatást tett a Fejér Megyei Gesztenyés Egyesített Szociális Intézményben.

Május 18-tól újra fogadják a gyerekeket a fehérvári óvodákban

2020.05.13

Helyi hírek

A koronavírus-járvány okozta veszélyhelyzetben az ügyeleti rendszer idején az intézményekben továbbra is érvényben maradnak a fokozott biztonsági szabályok.

Újabb szűrési napot tartanak Székesfehérváron

2020.05.12

Helyi hírek

A vizsgált személyek megtudhatják, hogy átestek-e már a fertőzésen, vagy épp fertőzöttek-e.

Továbbra is csak időpontfoglalással van lehetőség a kormányhivatali ügyintézésre

2020.05.07

Aktuális

A koronavírus terjedésének lassítása érdekében országosan továbbra is csak előzetes időpontfoglalással van lehetőség a kormányhivatalokban, kormányablakokban és járási hivatalokban történő ügyintézésre.

Koronavírus: az egészségügyi ellátások fokozatosan indulnak újra

2020.05.06

Országos hírek

Még jelenleg is leginkább sürgősségi ellátás zajlik, de folyamatosan elérhetőek lesznek az egyéb szakrendelések előzetes bejelentkezés útján.

Fejér megye továbbra is a legfertőzöttebb a főváros és Pest megye után

2020.05.05

Aktuális

Meghalt 12 krónikus beteg, és 30-cal, 3065-re emelkedett az azonosított koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon - közölte a koronavirus.gov.hu kedd reggel. Fejér megyében 306-ra emelkedett az igazolt esetek száma.

Végzett a honvédség a Kossuth Zsuzsanna Szociális Intézmény fertőtlenítésével

2020.05.02

Aktuális

A kormány által állami költségen elrendelten országszerte többszáz idősotthon fertőtlenítését kezdte meg a Magyar Honvédség áprilisban. A katonák az önkormányzati fenntartású Kossuth Zsuzsanna Szociális Intézmény fertőtlenítésével ma végeztek.

Május 1-jétől változik a Volán menetrendje Dunaújvárosban

2020.04.29

Aktuális

A veszélyhelyzet miatt bevezetett korlátozó intézkedések hatására jelentős visszaesés következett be a Volán járatain.

Visegrádi lélegzetláncolat - hogy ők is fellélegezhessenek

2020.04.28

Aktuális

A visegrádi szállodások összefogtak a most értünk helytállókért.

Novák: több könnyítést vezettek be a családtámogatásoknál

2020.04.25

Aktuális

Több könnyítést vezettek be a családtámogatásoknál, így például a babaváró támogatást a koronavírus-járvány miatti veszélyhelyzet alatt született gyermekek után utólag, a veszélyhelyzet utáni két hónapban is lehet igényelni - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára pénteken a TV2 Mokka című műsorában.

Színes kezdeményezést indított a Magyar Közút

2020.04.24

Aktuális

A vállalat úgy döntött kreatív módon vidítaná fel az otthon dolgozó felnőtteket és gyerekeket egyaránt.

Koronavírus - HM: többszáz idősotthon fertőtlenítését kezdték meg a katonák

2020.04.22

Aktuális

A koronavírus-járvány terjedésének lassítása érdekében országszerte többszáz idősotthon fertőtlenítését kezdték meg a katonák szerdán - közölte a Honvédelmi Minisztérium (HM) az MTI-vel.

Koronavírus - Nébih: egyre több üzletben helyeznek ki kézfertőtlenítőt a vásárlóknak

2020.04.21

Aktuális

Egyre több üzletben biztosítanak kézfertőtlenítési lehetőséget a vásárlóknak - mondta a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) élelmiszer- és takarmánybiztonsági igazgatója kedden az M1 aktuális csatornán.

Koronavírus - Több nagyváros szükség esetén fenntartaná az általa szigorított korlátozásokat

2020.04.15

Aktuális

A vidéki nagyvárosokban a húsvéti ünnepek alatt alapvetően felelősségteljesen viselkedtek az emberek, de volt, ahol a nagypénteki tapasztalatok miatt már aznap este szigorítani kellett az intézkedéseken. Több település önkormányzata jelezte, hogy az általa a koronavírus-járvány miatt bevezetett korlátozásokat szükség esetén fenntartaná.

1310 főre nőtt a fertőzöttek száma, Fejér megyében már 82 eset van

2020.04.11

Aktuális

1310 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Fejér megye a legfertőzöttebb megye, itt 19,6 fertőzött jut 100.000 lakosra, Pest megyében 15,6. Országos szinten összesen 85 főre emelkedett az elhunytak száma, 115 fő pedig már gyógyultan távozott a kórházból.

VírusRadar - már letölthető a vírusfertőzöttet jelző applikáció

2020.05.14

Országos hírek

Az alkalmazásnak köszönhetően célzottá válik a tesztelés az elkülönítés a járványügyi protokollok, eljárásrendek szerint.

A koronavírust sikeresen kezelő gyógyszert gyárt ősztől Magyarország

2020.05.12

Országos hírek

Ázsiában már sikeresen alkalmazták, de még nincs törzskönyvezve. Ha beindul a hazai gyártása, exportképes termékké is válhat.

Telefonunkban tárolhatjuk koronavírustesztünket egy magyar fejlesztésnek köszönhetően

2020.05.11

Országos hírek

A most bemutatott GoodID COVID-19 Green a Róbert Magánkórház által elvégzett és kibocsátott koronavírus-teszt digitális igazolását jelenti, a GoodID applikáción belül, külön díjaktól mentesen.

A koronavírus nagy lökést adhat a helyi megoldásoknak

2020.05.07

Országos hírek

Egy brit kutatás szerint a járvány megváltoztatta az emberek viszonyát az élelmiszerekhez, és megmutatta milyen sérülékeny az élelmiszer-ellátás jelenlegi formája.

Koronavírus - Az online nyelvvizsgáknál kiemelt figyelmet kapnak a felvételizők

2020.05.06

Aktuális

Az online nyelvvizsgák megszervezésére engedélyt nyert négy nyelvvizsgaközpontnál kiemelt figyelmet kapnak a felsőoktatásba felvételizők, hiszen számukra a nyelvvizsga egyben pontszerzési lehetőség is - hangzott el kedden az M1 aktuális csatornán.

Koronavírus: A védekezés új szakasza kezdődik mától

2020.05.04

Országos hírek

A Magyar Közlönyben megjelent intézkedések szerint Pest megye és a főváros kivételével hétfőtől megszűnik a kijárási korlátozás.

Koronavírus - Egyes városokban szigorodnak, több településen maradnak az eddigi kijárási korlátozások a hosszú hétvégén

2020.04.30

Aktuális

A vidéki városok többségében fenntartják, egyes településeken azonban szigorítanak a korábban bevezetett kijárási korlátozásokon a május 1-jei háromnapos hosszú hétvégén, még mielőtt hétfőtől a kormány új, az eddiginél lazább szabályokat állapítana meg. Tiszafüreden kijárási tilalmat vezetnek be, egyes Balaton-környéki települések lezárták minden turisztikai célpontot a kirándulók elől, Győrben tilos lesz a közterületi padokat használni, de megnyitják a szabadtéri sportpályákat, Debrecenben azonban lezárva maradnak a Nagyerdő egyes részei.

A Denso Gyártó Magyarország Kft. 20-30 százalékos árbevétel csökkenésre számít fehérvári üzeménél

2020.04.28

Gazdaság

A Denso Gyártó Magyarország Kft. a tavalyihoz képest 20-30 százalékos árbevétel-csökkenésre számít székesfehérvári üzemében - közölte a japán gépjárműalkatrész-gyártó magyarországi gyárának kereskedelmi és pénzügyi igazgatója hétfőn az MTI megkeresésére.

Jövő héttől már két ügyeletes óvodába várják a székesfehérvári gyerekeket

2020.04.26

Aktuális

Az egyre növekvő igények miatt jövő héttől újabb ügyeletes óvodát nyitnak ki Székesfehérváron. A Tolnai Utcai Óvoda mellett hétfőtől a Napsugár Óvoda is fogadja gyerekeket a rendkívüli helyzetben. A bölcsődéknél egyelőre nem lesz változás, továbbra is a Mesevilág Bölcsőde fogadja a gyerekeket a városban.

Koronavírus - Újra életbe lépnek a hétvégi szigorítások vidéken

2020.04.24

Aktuális

Ismét szigorítják a hétvégén a szabadban tartózkodás szabályait a nagyvárosokban. Az önkormányzatok - élve a kormánytól kapott felhatalmazásukkal - több kirándulóhelyet is újra lezárnak. Éjszakánként több helyen kijárási tilalom lesz érvényben.

Országszerte zajlik az idősotthonok fertőtlenítése

2020.04.23

Aktuális

Országszerte zajlik az idősotthonok fertőtlenítése a Magyar Honvédség illetékes egységeinek bevonásával. A megelőzésképp is végzett munkák mellett önkormányzatok maszkokkal látják el az ott élőket, illetve más egészségvédelmi, szociális és gazdasági intézkedéseket hoznak a lakosság, a vállalkozók érdekében.

A Netflix majdnem 16 millióval növelte előfizetői számát az első negyedévben

2020.04.22

Kultúra

Majdnem 16 millióval növelte előfizetői számát a Netflix streamingszolgáltató 2020 első negyedévében - számolt be róla kedden a Variety.com.

Autósmiséket tart egy Fejér megyei plébános

2020.04.21

Aktuális

Autósmiséket tart a Fejér megyei Előszállás plébánosa a koronavírus-járvány idején. Mihályi Miklós kedden a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában számolt be kezdeményezésről.

Húsvét - A rendőrség ellenőrzi és kiszűri a forgalomból az ittas sofőröket

2020.04.13

Aktuális

A rendőrség húsvétkor is ellenőrzi és kiszűri a forgalomból az ittas járművezetőket - mondta az Országos Rendőr-főkapitányság balesetmegelőzési osztályának vezetője az M1 aktuális csatorna vasárnap délelőtti műsorában.

Határozatlan időre meghosszabbítják a kijárási korlátozást

2020.04.10

Aktuális

Határozatlan időre meghosszabbítja a kormány a koronavírus-járvány miatt két hete elrendelt kijárási korlátozást - jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön Facebook-oldalán.