2020.08.11, Kedd

Koronavírus

Elmarad a Strand Fesztivál, az EFOTT, a Fishing On Orfű is

2020.07.31

Kultúra

A zamárdi Strand Fesztivál, a velencei-tavi EFOTT, a Fishing On Orfű, a szegedi SZIN, a Paloznaki Jazzpiknik és az adyligeti Kolorádó Fesztivál is elmarad a kormány csütörtöki döntése, az 500 főnél nagyobb rendezvényekre továbbra is vonatkozó tiltás értelmében.

Koronavírus - Életbe léptek a beutazási korlátozások

2020.07.15

Aktuális

Hatályba léptek a koronavírus külföldről történő behurcolásának veszélye miatt elrendelt beutazási korlátozások.

Szerdán dönt a kormány az idősek vásárlási idősávjáról

2020.06.15

Aktuális

Várhatóan szerdán dönt a kormány a 65 évnél idősebbek vásárlási idősávjáról - közölte az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs hétfői online sajtótájékoztatóján.

A járványhelyzetben is segíti a különleges ellátást igénylő gyermekeket a COOP

2020.06.11

Aktuális

Csaknem 90 tonnányi alapélelmiszereket tartalmazó adományt nyújt a Coop Segély Alapítvány és a CO-OP Hungary Zrt. az állami gondozásban nevelkedő 8268 különleges ellátást igénylő gyermekeknek. A Coop Segély kamionja Fejér megyébe 359 gyermek részére juttatott el 25 millió forint értékű adományt.

Három forgatókönyv szerint folytatódhat ősztől az oktatás

2020.06.05

Országos hírek

A változatok szerint vagy teljesen elfelejtjük a digitális oktatás új tapasztalatait, vagy részben adaptáljuk ezeket, vagy teljesen új korszak kezdődik az oktatásban.

Az országban elsőként professzionális konténerekben fertőtlenítik a mentőautókat Székesfehérváron

2020.05.22

Aktuális

Az országban elsőként a székesfehérvári mentőállomásnál alakították ki azt a professzionális garázs- és konténeregységet, ahol a mentőautókat kívül-belül fertőtlenítik és töltik fel védőfelszereléssel.

Koronavírus - Fülöp Attila: a szociális intézményekben dolgozók becsületes munkával megvédték a lakókat a vírustól

2020.05.19

Aktuális

A szociális intézményekben dolgozók becsületes munkával megvédték az intézmények lakóit a koronavírustól - hangoztatta az Emberi Erőforrások Minisztériuma szociális ügyekért felelős államtitkára kedden, Tordason, ahol látogatást tett a Fejér Megyei Gesztenyés Egyesített Szociális Intézményben.

Május 18-tól újra fogadják a gyerekeket a fehérvári óvodákban

2020.05.13

Helyi hírek

A koronavírus-járvány okozta veszélyhelyzetben az ügyeleti rendszer idején az intézményekben továbbra is érvényben maradnak a fokozott biztonsági szabályok.

Újabb szűrési napot tartanak Székesfehérváron

2020.05.12

Helyi hírek

A vizsgált személyek megtudhatják, hogy átestek-e már a fertőzésen, vagy épp fertőzöttek-e.

Továbbra is csak időpontfoglalással van lehetőség a kormányhivatali ügyintézésre

2020.05.07

Aktuális

A koronavírus terjedésének lassítása érdekében országosan továbbra is csak előzetes időpontfoglalással van lehetőség a kormányhivatalokban, kormányablakokban és járási hivatalokban történő ügyintézésre.

Koronavírus: az egészségügyi ellátások fokozatosan indulnak újra

2020.05.06

Országos hírek

Még jelenleg is leginkább sürgősségi ellátás zajlik, de folyamatosan elérhetőek lesznek az egyéb szakrendelések előzetes bejelentkezés útján.

Fejér megye továbbra is a legfertőzöttebb a főváros és Pest megye után

2020.05.05

Aktuális

Meghalt 12 krónikus beteg, és 30-cal, 3065-re emelkedett az azonosított koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon - közölte a koronavirus.gov.hu kedd reggel. Fejér megyében 306-ra emelkedett az igazolt esetek száma.

Végzett a honvédség a Kossuth Zsuzsanna Szociális Intézmény fertőtlenítésével

2020.05.02

Aktuális

A kormány által állami költségen elrendelten országszerte többszáz idősotthon fertőtlenítését kezdte meg a Magyar Honvédség áprilisban. A katonák az önkormányzati fenntartású Kossuth Zsuzsanna Szociális Intézmény fertőtlenítésével ma végeztek.

Május 1-jétől változik a Volán menetrendje Dunaújvárosban

2020.04.29

Aktuális

A veszélyhelyzet miatt bevezetett korlátozó intézkedések hatására jelentős visszaesés következett be a Volán járatain.

Visegrádi lélegzetláncolat - hogy ők is fellélegezhessenek

2020.04.28

Aktuális

A visegrádi szállodások összefogtak a most értünk helytállókért.

Tizenkilenccel emelkedett a fertőzöttek száma Magyarországon

2020.07.22

Aktuális

Tizenkilenccel 4366-ra emelkedett az azonosított koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon, újabb elhunyt nincs - közölte a koronavirus.gov.hu szerdán.

Újra ki lehet tűzni hagyatéki tárgyalást

2020.07.01

Aktuális

Újra kitűzhetnek hagyatéki tárgyalásokat a közjegyzők a veszélyhelyzet megszűnése után, így sok ezer olyan eljárás zárulhat le a következő hónapokban, amelyekre a különleges jogrendben nem kerülhetett sor.

Hétfőtől újraindulhat az egészségügyi ellátás

2020.06.12

Aktuális

Június 15-étől, hétfőtől valamennyi egészségügyi ellátás korlátozás nélkül elvégezhető a járványellenes készültség fenntartása mellett - jelentette be az emberi erőforrások minisztere pénteki budapesti sajtótájékoztatóján.

Koronavírus - Országos tisztifőorvos: a járvány első hullámának végén jár az ország

2020.06.08

Aktuális

A koronavírus-járvány első hullámának végén jár Magyarország - mondta az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs hétfői online sajtótájékoztatóján.

Változatlanok a klímavédelem céljai

2020.06.03

Országos hírek

Az akcióterv keretében felszámolják az illegális hulladéktárolókat, megtisztulnak a folyók az illegális hulladéktól, valamint folytatódik a fásítási program is.

Június közepén nyithatnak a dunaújvárosi sportlétesítmények

2020.05.19

Aktuális

A járványügyi helyzet miatti enyhítéseket követve a városvezetés is folyamatosan figyelemmel kíséri az eseményeket és dönt a korlátozások enyhítéséről. Pintér Tamás polgármester többször egyértelművé tette: döntéseit az érintett szereplőkkel közösen hozza meg, és a fokozatos nyitás pártján van.

VírusRadar - már letölthető a vírusfertőzöttet jelző applikáció

2020.05.14

Országos hírek

Az alkalmazásnak köszönhetően célzottá válik a tesztelés az elkülönítés a járványügyi protokollok, eljárásrendek szerint.

A koronavírust sikeresen kezelő gyógyszert gyárt ősztől Magyarország

2020.05.12

Országos hírek

Ázsiában már sikeresen alkalmazták, de még nincs törzskönyvezve. Ha beindul a hazai gyártása, exportképes termékké is válhat.

Telefonunkban tárolhatjuk koronavírustesztünket egy magyar fejlesztésnek köszönhetően

2020.05.11

Országos hírek

A most bemutatott GoodID COVID-19 Green a Róbert Magánkórház által elvégzett és kibocsátott koronavírus-teszt digitális igazolását jelenti, a GoodID applikáción belül, külön díjaktól mentesen.

A koronavírus nagy lökést adhat a helyi megoldásoknak

2020.05.07

Országos hírek

Egy brit kutatás szerint a járvány megváltoztatta az emberek viszonyát az élelmiszerekhez, és megmutatta milyen sérülékeny az élelmiszer-ellátás jelenlegi formája.

Koronavírus - Az online nyelvvizsgáknál kiemelt figyelmet kapnak a felvételizők

2020.05.06

Aktuális

Az online nyelvvizsgák megszervezésére engedélyt nyert négy nyelvvizsgaközpontnál kiemelt figyelmet kapnak a felsőoktatásba felvételizők, hiszen számukra a nyelvvizsga egyben pontszerzési lehetőség is - hangzott el kedden az M1 aktuális csatornán.

Koronavírus: A védekezés új szakasza kezdődik mától

2020.05.04

Országos hírek

A Magyar Közlönyben megjelent intézkedések szerint Pest megye és a főváros kivételével hétfőtől megszűnik a kijárási korlátozás.

Koronavírus - Egyes városokban szigorodnak, több településen maradnak az eddigi kijárási korlátozások a hosszú hétvégén

2020.04.30

Aktuális

A vidéki városok többségében fenntartják, egyes településeken azonban szigorítanak a korábban bevezetett kijárási korlátozásokon a május 1-jei háromnapos hosszú hétvégén, még mielőtt hétfőtől a kormány új, az eddiginél lazább szabályokat állapítana meg. Tiszafüreden kijárási tilalmat vezetnek be, egyes Balaton-környéki települések lezárták minden turisztikai célpontot a kirándulók elől, Győrben tilos lesz a közterületi padokat használni, de megnyitják a szabadtéri sportpályákat, Debrecenben azonban lezárva maradnak a Nagyerdő egyes részei.

A Denso Gyártó Magyarország Kft. 20-30 százalékos árbevétel csökkenésre számít fehérvári üzeménél

2020.04.28

Gazdaság

A Denso Gyártó Magyarország Kft. a tavalyihoz képest 20-30 százalékos árbevétel-csökkenésre számít székesfehérvári üzemében - közölte a japán gépjárműalkatrész-gyártó magyarországi gyárának kereskedelmi és pénzügyi igazgatója hétfőn az MTI megkeresésére.

Jövő héttől már két ügyeletes óvodába várják a székesfehérvári gyerekeket

2020.04.26

Aktuális

Az egyre növekvő igények miatt jövő héttől újabb ügyeletes óvodát nyitnak ki Székesfehérváron. A Tolnai Utcai Óvoda mellett hétfőtől a Napsugár Óvoda is fogadja gyerekeket a rendkívüli helyzetben. A bölcsődéknél egyelőre nem lesz változás, továbbra is a Mesevilág Bölcsőde fogadja a gyerekeket a városban.