2020.04.05, Vasárnap

adomány

Székesfehérvár Közgyűlése 10 ezer eurós felajánlást szavazott meg Ausztráliának

2020.01.26

Aktuális

Székesfehérvár Közgyűlése támogatta Cser-Palkovics András polgármester javaslatát: az Önkormányzat 10 ezer eurónak megfelelő összeget ajánl fel Ausztráliának az erdőtüzek megfékezésére. Emellett egy alszámlát is nyit az önkormányzat, ezen keresztül a fehérváriak is segíthetik a nemes célt.

Külhoni magyar és fehérvári gyerekek kapják az adományt

2019.04.29

Aktuális

A Székesfehérvári Székely Bál a Kárpát-medencei magyarság ünnepe: negyedszer kerülhetett sor a jótékonysági rendezvényre. A bál kedvezményezettjei székesfehérvári, erdélyi és kárpátaljai magyar gyermekek – idén a csíkpálfalvi iskolát és a ráti gyermekotthont támogatják a bevételből, valamint fehérvári középiskolásoknak a Trianon-múzeum látogatását szervezik meg. Deák Lajosné köszöntőjében a magyar-magyar kapcsolatokat erősítő híd szerepéről szólt, Juhász László, a bál házigazdája pedig azt a rendkívüli méltóságot és felelősséget emelte ki, amelyet Székesfehérváron a rászoruló intézmények támogatásának az ügye képvisel.

Adományokból és belső összefogásból valósult meg egy új játszósarok Fejér megye kórházában

2018.09.05

Aktuális

A kórház területén több helyszínen is található gyermekek számára kialakított játszó hely.

Pedagóguskoncerten gyűjtött adományokat adtak át a fehérvári kórház gyermekosztályának

2018.04.29

Aktuális

Ünnepélyes keretek között adták át az április 20-án tartott 23. Jótékonysági pedagóguskoncerten összegyűlt bevételt a Szent Pantaleon Kórház gyermekosztályának.

Elindult a Cipősdoboz akció – Fehérváron öt helyen várják az adományokat

2017.12.06

Aktuális

A Baptista Szeretetszolgálat 14. alkalommal szervezte meg országos karácsonyi adománygyűjtő akcióját az adventi időszakban, amelynek keretében idén országszerte 200 gyűjtőponton várják december 20-ig a gyerekeknek szánt, ajándékokkal megtöltött dobozokat. Fehérváron öt helyszínen várják a csomagokat.

Rácalmási cég adományoz a Katasztrófavédelemnek

2016.11.09

Aktuális

A Hankook Tire Magyarország Kft. már megszokottnak tekinthető éves abroncsadományozási ünnepségét tartotta meg. A katasztrófavédelem ötödik alkalommal részesült az adományból.

Adomány a dunaújvárosi kórháznak

2016.04.27

Helyi hírek

Ünnepélyes keretek között adták át a 21. Jótékonysági pedagóguskoncert múlt pénteken összegyűlt bevételét a dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórház gyermekosztályának.

Adományt kapott a Fejér Megyei Szent György Kórház móri intézménye

2019.12.03

Aktuális

Új kültéri sporteszközöket, EKG, dopler és ultrahang készüléket vásárolhatott a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktatókórház egy alapítványnak köszönhetően.

Újabb légzéstámogató eszközhöz jutott a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház

2018.11.05

Aktuális

Éves szinten mintegy száz koraszülött életben maradási esélyeit javítja majd az a légzéstámogató eszköz, melyet az egyik népszerű fehérvári utazási iroda alapítványa adományozott a kórház gyermekosztályának. A négy és félmilliós légzéstámogató műszer egyik nagy előnye, hogy mobil, így rögtön a szülést követően képes biztosítani a koraszülött babáknak megfelelő légúti nyomást, segítve ezzel a kielégítő légzést.

Idén is aktívan adakoznak a Fejér megyei gazdák

2018.08.06

Gazdaság

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara főszervezésében és a MAGOSZ együttműködésével idén is elindult a Magyarok Kenyere program. A szándék változatlan: a Kárpát-medencében összegyűjtött búzából készült liszt és a belőle készült kenyér a szociálisan rászoruló gyermekekhez jut el.

Kis járőrök köröznek a dunaújvárosi gyermekosztályon

2017.12.08

Aktuális

Nem akármilyen meglepetés érte a Szent Pantaleon Kórház gyermekosztályának kis betegeit, szerdán délután ugyanis a rendőrség érkezett hozzájuk, méghozzá két nagyméretű távirányítós rendőrautóval.

500 adag meleg ételhez jutnak a kríziskezelő központ lakói

2016.12.20

Aktuális

Fejér megye egyik meghatározó piaci és közjóléti szereplője a VADEX Zrt. elkötelezett a társadalmi felelősségvállalás ügyében. Ezáltal a cég minél több olyan kezdeményezéshez csatlakozik, melyen keresztül erőforrásaival és termékeivel karitatív célt szolgálhat. Idén a VADEX a Kríziskezelő Központ karácsonyi vacsorájához 500 adag meleg étel elkészítéséhez elegendő vadhúst ajánlott fel, melyet a Soponyai Vadfeldolgozó Üzemből szállítottak le hétfőn délután a Kríziskezelő Központ Sörház téri épületéhez.

Jótékonysági festőfoglalkozáson támogatták a gyermekeket

2016.12.13

Aktuális

Jótékonysági tombolasorsolást tartottak az AHA Kulturális és Szabadidős Egyesület idei utolsó festőfoglalkozásán, szombaton. A 100 ezer forint bevételből a Vigyázó Kéz Gyermekvédelmi Egyesületet támogatják. Az adományt az állami gondozott, illetve az ünnepeket is az intézetben töltő gyerekek programjaira költik.

Állatok Karácsonya a HEROSZ-ban

2015.12.07

Helyi hírek