2024.07.12, Péntek

adomány

Elkezdődött a civil központokban összegyűjtött adományok kiszállítása Kárpátaljára

2022.12.11

Helyi hírek

Elkezdődött a civil központokban összegyűjtött adományok kiszállítása Kárpátaljára, amelyeket elsősorban az ott élő magyar családok megsegítésére gyűjtöttek - jelentette be hétfőn, Székesfehérváron a Miniszterelnökség civil és társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára.

Kutyatápot vegyél, ne petárdát!

2021.12.23

Helyi hírek

A város lakói december 28-án, 29-én és 30-án délután adhatják le adományaikat.

Az összetartozás kovásza mindennél erősebb

2021.11.04

Helyi hírek

Martonvásáron tartották a Magyarok Kenyere - 15 millió búzaszem program Kárpát-medencei adományozó ünnepségét.

Fejér megyét is eléri az időseket segítő könyvgyűjtő mozgalom

2020.12.14

Helyi hírek

A begyűjtött példányokat átválogatják, fertőtlenítik, bedobozolva néhány hétig pihentetik, utána kerülnek ki a megyei szociális otthonokba.

A mentőszolgálatnak autókat, a diákoknak számítógépeket adományozott az MVM Csoport

2020.04.27

Aktuális

A mentőszolgálatnak tíz vadonatúj autót, a diákoknak háromszáz informatikai eszközt adományozott az MVM-csoport.

Tízezer üvegnyi Béres Csepp adományt adtak át Pákozdon

2020.03.27

Aktuális

A Béres Gyógyszergyár Zrt. tízezer üvegnyi Béres Cseppet ajánlott fel a Nemzeti Humanitárius Koordinációs Tanácsnak, amely hat karitatív tagszervezeten keresztül juttatja el azokat az egészségügyben dolgozóknak és az idősotthonok lakóinak, az adományt Pákozdon, a Baptista Szeretetszolgálat új logisztikai központjában adták át pénteken.

Székesfehérvár Közgyűlése 10 ezer eurós felajánlást szavazott meg Ausztráliának

2020.01.26

Aktuális

Székesfehérvár Közgyűlése támogatta Cser-Palkovics András polgármester javaslatát: az Önkormányzat 10 ezer eurónak megfelelő összeget ajánl fel Ausztráliának az erdőtüzek megfékezésére. Emellett egy alszámlát is nyit az önkormányzat, ezen keresztül a fehérváriak is segíthetik a nemes célt.

Külhoni magyar és fehérvári gyerekek kapják az adományt

2019.04.29

Aktuális

A Székesfehérvári Székely Bál a Kárpát-medencei magyarság ünnepe: negyedszer kerülhetett sor a jótékonysági rendezvényre. A bál kedvezményezettjei székesfehérvári, erdélyi és kárpátaljai magyar gyermekek – idén a csíkpálfalvi iskolát és a ráti gyermekotthont támogatják a bevételből, valamint fehérvári középiskolásoknak a Trianon-múzeum látogatását szervezik meg. Deák Lajosné köszöntőjében a magyar-magyar kapcsolatokat erősítő híd szerepéről szólt, Juhász László, a bál házigazdája pedig azt a rendkívüli méltóságot és felelősséget emelte ki, amelyet Székesfehérváron a rászoruló intézmények támogatásának az ügye képvisel.

Adományokból és belső összefogásból valósult meg egy új játszósarok Fejér megye kórházában

2018.09.05

A kórház területén több helyszínen is található gyermekek számára kialakított játszó hely.

Pedagóguskoncerten gyűjtött adományokat adtak át a fehérvári kórház gyermekosztályának

2018.04.29

Ünnepélyes keretek között adták át az április 20-án tartott 23. Jótékonysági pedagóguskoncerten összegyűlt bevételt a Szent Pantaleon Kórház gyermekosztályának.

Elindult a Cipősdoboz akció – Fehérváron öt helyen várják az adományokat

2017.12.06

A Baptista Szeretetszolgálat 14. alkalommal szervezte meg országos karácsonyi adománygyűjtő akcióját az adventi időszakban, amelynek keretében idén országszerte 200 gyűjtőponton várják december 20-ig a gyerekeknek szánt, ajándékokkal megtöltött dobozokat. Fehérváron öt helyszínen várják a csomagokat.

Rácalmási cég adományoz a Katasztrófavédelemnek

2016.11.09

Aktuális

A Hankook Tire Magyarország Kft. már megszokottnak tekinthető éves abroncsadományozási ünnepségét tartotta meg. A katasztrófavédelem ötödik alkalommal részesült az adományból.

Adomány a dunaújvárosi kórháznak

2016.04.27

Ünnepélyes keretek között adták át a 21. Jótékonysági pedagóguskoncert múlt pénteken összegyűlt bevételét a dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórház gyermekosztályának.

Csaknem 11 millió forint adományt gyűjtött a Posta az Ökumenikus Segélyszervezetnek

2022.02.08

Országos hírek

Tavaly többen és többet adakoztak a postákon elhelyezett perselyekbe, így csaknem 11 millió forint adományt gyűjtött a Magyar Posta Zrt. az Ökumenikus Segélyszervezetnek, a társaság és a segélyszervezet együttműködése idén is folytatódik - tudatta a Magyar Posta Zrt.

Mélyszegénységben élő gyerekeknek gyűjt az evangélikus egyház

2021.12.07

Országos hírek

Az evangélikus egyház - csatlakozva az akcióhoz - országos gyűjtést hirdet az ötletadó, mélyszegénységben élő nagycserkeszi és olcsvai gyerekek javára.

Összefogással jótékonykodott több intézményben a VOKE Művelődési Ház

2020.12.20

Helyi hírek

Összefogással valósította meg karácsonyi ajándékozó akcióját a VOKE Vörösmarty Mihály Művelődési Ház és Könyvtár. Az intézményhez csatlakozott a Kodály Zoltán Iskola két osztálya és Molnár Tamás önkormányzati képviselő. A támogatásokat két szociális intézmény és a Szent György Kórház kapta.

Koronavírus - Hatvan teqballasztalt kaptak adományként gyermekotthonok

2020.05.08

Aktuális

Hatvan teqballasztalt kaptak adományként magyarországi gyermekotthonok, a sporteszközöket csütörtökön Székesfehérváron, a Fejér Megyei Gyermekvédelmi Központban adták át.

Dunaújváros kenyere: rendhagyó adományátadó

2020.04.06

Aktuális

Több mint 400 ezer forint gyűlt össze a Dunaújváros Kenyere jótékonysági akciónak köszönhetően január 1-je és március 31-e között. Az elmúlt negyedévben a vevők minden, ezzel a megjelöléssel ellátott burgonyás kenyér megvásárlása után 50 forinttal támogatták a Dunaújvárosi EPI Egyesületet.

Új gépjárművet kapott ajándékba a Szent Kristóf Ház

2020.01.30

Aktuális

Különleges képességű fiatalok biztonságos szállítása érdekében, a Székesfehérvári Szent Kristóf Ház fennállásának tizedik évfordulója alkalmából, csütörtökön délelőtt egy új személygépjárművet adott át Spányi Antal, püspök az intézmény részére. Az autó az eddig használt, húsz éves járművet váltja és lehetőséget biztosít, hogy orvosi ellátásra, családi kapcsolattartásra, ügyintézésre vagy programokra vihessék a fiatalokat.

Adományt kapott a Fejér Megyei Szent György Kórház móri intézménye

2019.12.03

Aktuális

Új kültéri sporteszközöket, EKG, dopler és ultrahang készüléket vásárolhatott a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktatókórház egy alapítványnak köszönhetően.

Újabb légzéstámogató eszközhöz jutott a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház

2018.11.05

Éves szinten mintegy száz koraszülött életben maradási esélyeit javítja majd az a légzéstámogató eszköz, melyet az egyik népszerű fehérvári utazási iroda alapítványa adományozott a kórház gyermekosztályának. A négy és félmilliós légzéstámogató műszer egyik nagy előnye, hogy mobil, így rögtön a szülést követően képes biztosítani a koraszülött babáknak megfelelő légúti nyomást, segítve ezzel a kielégítő légzést.

Idén is aktívan adakoznak a Fejér megyei gazdák

2018.08.06

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara főszervezésében és a MAGOSZ együttműködésével idén is elindult a Magyarok Kenyere program. A szándék változatlan: a Kárpát-medencében összegyűjtött búzából készült liszt és a belőle készült kenyér a szociálisan rászoruló gyermekekhez jut el.

Kis járőrök köröznek a dunaújvárosi gyermekosztályon

2017.12.08

Nem akármilyen meglepetés érte a Szent Pantaleon Kórház gyermekosztályának kis betegeit, szerdán délután ugyanis a rendőrség érkezett hozzájuk, méghozzá két nagyméretű távirányítós rendőrautóval.

500 adag meleg ételhez jutnak a kríziskezelő központ lakói

2016.12.20

Fejér megye egyik meghatározó piaci és közjóléti szereplője a VADEX Zrt. elkötelezett a társadalmi felelősségvállalás ügyében. Ezáltal a cég minél több olyan kezdeményezéshez csatlakozik, melyen keresztül erőforrásaival és termékeivel karitatív célt szolgálhat. Idén a VADEX a Kríziskezelő Központ karácsonyi vacsorájához 500 adag meleg étel elkészítéséhez elegendő vadhúst ajánlott fel, melyet a Soponyai Vadfeldolgozó Üzemből szállítottak le hétfőn délután a Kríziskezelő Központ Sörház téri épületéhez.

Jótékonysági festőfoglalkozáson támogatták a gyermekeket

2016.12.13

Jótékonysági tombolasorsolást tartottak az AHA Kulturális és Szabadidős Egyesület idei utolsó festőfoglalkozásán, szombaton. A 100 ezer forint bevételből a Vigyázó Kéz Gyermekvédelmi Egyesületet támogatják. Az adományt az állami gondozott, illetve az ünnepeket is az intézetben töltő gyerekek programjaira költik.

Állatok Karácsonya a HEROSZ-ban

2015.12.07