2024.05.12, Vasárnap
Átadták az új bölcsődét Etyeken
Fotó: MTI/Bodnár Boglárka

Átadták az új bölcsődét Etyeken

MTI

2024.04.28. 11:21

Több mint egymilliárd forintból épült fel a Csodaszarvas Bölcsőde.

Ünnepélyesen átadták az etyeki Csodaszarvas Bölcsődét. Hornung Ágnes, a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára köszöntőjében arról is beszélt, hogy az infrastrukturális fejlesztések mellett fontos az állami normatív támogatás növekedése, amely mára a 2017-es támogatás ötszöröse lett, ugyanez az arány a munkahelyi bölcsődék esetében 17-szeres.
Az államtitkár beszélt a bölcsődefejlesztésekről, amelyeknek köszönhetően az országos lefedettség folyamatosan javul, így ma már minden harmadik településen van ilyen intézmény. Hozzátette: a férőhelyek száma meghaladja a 65 ezret, csak tavaly több mint 4700 bölcsődei férőhely létesült.

 

 

Új munkahelyek jöttek létre az intézmény megnyitásával

Tessely Zoltán (Fidesz) országgyűlési képviselő kiemelte, hogy az elmúlt években a választókerületében több mint tíz bölcsőde épült, köztük Etyeken is, amelynek megvalósítása egy 2020-ban elnyert 643 millió forintos támogatással kezdődött el. A megnövekedett építőanyagárak miatt szükségessé vált többletforrások bevonása, a kormány 2022-ben további 400 millió forintot biztosított, így tudták befejezni az ezer négyzetméter alapterületű létesítményt, amelyben 6 csoportszoba és 72 férőhely van.
Molnár Krisztián, a Fejér Vármegyei Közgyűlés fideszes elnöke elmondta, hogy az új bölcsőde megnyitásával 16 munkahely jött létre a településen. Közlése szerint Fejérben a jelenlegi európai uniós ciklusban 6,6 milliárd forintot fordítottak bölcsődefejlesztésre.

Helyi hírek EtyekCsodaszarvas Bölcsődeátadás