2024.03.28, Csütörtök

Székesfehérváron nyerte meg első mérkőzését a magyar jégkorong-válogatott

MTI

2018.04.05. 15:00

Hosszabbításban nyerte meg első felkészülési mérkőzését a magyar jégkorong-válogatott a budapesti divízió I/A-világbajnokság előtt.magyar jégkorong-válogatott

Hirdetés

Jarmo Tolvanen szövetségi kapitány együttese az A csoportos osztrákokat fogadta Székesfehérváron, és első kapura lövésével már nyolcvan másodperc után előnybe került Sofron István révén. A Szabó Bence személyében újoncot avató magyaroknál a középső felvonásban előbb Erdély Csanád, majd Nagy Gergő volt eredményes emberelőnyből. A vendégek a szünet előtt szépítettek, majd a záró játékrészben kétszer betalálva egyenlítettek. A hosszabbítás mindössze 33 másodpercig tartott, Sarauer Andrew fejezett be egy szép akciót, így a magyar válogatott sikerével zárult az összecsapás.
 

Eredmény, felkészülési mérkőzés:
Magyarország-Ausztria 4-3 (1-0, 2-1, 0-2, 1-0) - hosszabbítás után
------------------------------------------------------------------
magyar gólszerzők: Sofron (2.), Erdély (30.), Nagy G. (32.), Sarauer (61.)
 

A magyarok csütörtökön Bécsben szintén az osztrákokkal játszanak, majd jövő szerdán Szlovéniába utaznak, két nappal később pedig Miskolcon a japánokat fogadják. A közvetlen felkészülés az ukrán együttes elleni összecsapással zárul április 18-án a Vasas Jégcentrumban.

A divízió I/A vb-t április 22. és 28. között a Papp László Budapest Sportarénában rendezik, a harmadik vonalból feljutott Nagy-Britannia mellett a világelitből kiesett Olaszország és Szlovénia, valamint Lengyelország és Kazahsztán lesz a magyar együttes ellenfele. Az első két helyezett feljut a 16-os elitbe, az utolsó pedig 2019-ben a divízió I/B-ben szerepel majd.

AktuálisSzékesfehérvárjégkorongmérkőzés vbfelkészülésmagyar jégkorong-válogatott