2024.04.20, Szombat

Kihirdették a pécsi kollégiumi férőhelyek Fejér megyei pályázati nyerteseit

fejer.hu

2017.08.28. 13:47

A Fejér Megyei Közgyűlés már 25 éve segíti kollégiumi férőhely biztosításával Fejér megye hallgatóit, a jövő értelmiségeit tanulmányaikban. Ezúttal a Pécsi Tudományegyetem kollégiumi férőhelyre benyújtott és elbírált pályázatok Fejér megyei nyerteseit köszöntötték a Megyeházán.

Hirdetés

A Fejér Megyei Közgyűlés által biztosított kollégiumi férőhelyek megjelent 10 pályázóját és az őket képviselő családtagokat Dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke köszöntötte hétfőn délelőtt a Megyeházán, majd átadta a jogosultságot igazoló dokumentumokat.  

A Fejér Megyei Közgyűlés már 25 éve segíti kollégiumi férőhely biztosításával Fejér megye hallgatóit, a jövő értelmiségeit tanulmányaikban. A Fejér Megyei Önkormányzat 20 férőhellyel támogatja a hallgatókat, amely a mai csillagászati albérleti árak mellett nagy segítséget jelent - hangsúlyozta Dr. Molnár Krisztián  a köszöntőjében. Ezt erősíti meg, hogy idén is nagy volt az érdeklődés, és több, mint 50 pályázat érkezett elbírálásra. A megyei önkormányzat szakbizottsága összetett szakmai szempontok alapján bírálta el a pályázatokat- tette hozzá az elnök, végül gratulált a hallgatóknak, és az első éveseknek útravalóul azt kívánta, hogy sikeresen illeszkedjenek be az új közösségbe és állják meg a helyüket az egyetemen.

A tanulmányaikat 2017/2018–as tanévben megkezdő 20 nyertes pályázóból megyeházi ünnepségen megjelent - köztük keramikus, gazdaságinformatikus, gyógytornász, ipari termék és formatervező, gépészmérnök, mentőtiszt, tanár szakos – 10 hallgatónak ill. az őket képviselő családtagoknak Dr. Molnár Krisztián elnök személyesen adja át a jogosultságot igazoló dokumentumokat a Címerteremben.

A Bizottság döntése alapján Fejér megye 16 településéről (Gárdony, Sárbogárd, Mór, Csókakő, Baracs, Felcsút, Nagyvenyim, Adony, Székesfehérvár, Hantos, Bakonykúti, Dunaújváros, Velence, Bakonycsernye, Seregélyes, Polgárdi) pályázó 4 első éves és 16 felső éves, összesen 20 hallgató nyert jogosultságot a 2017/2018-as tanévben a pécsi egyetem kollégiumaiba való beköltözésre.

 

Forrás: fejer.hu

AktuálispályázatFejér megyetámogatásfelsőoktatásFejér Megyei Önkormányzat2017kollégium