2024.03.29, Péntek

Jótékonysági festőfoglalkozáson támogatták a gyermekeket

szekesfehervar.hu

2016.12.13. 21:19

Jótékonysági tombolasorsolást tartottak az AHA Kulturális és Szabadidős Egyesület idei utolsó festőfoglalkozásán, szombaton. A 100 ezer forint bevételből a Vigyázó Kéz Gyermekvédelmi Egyesületet támogatják. Az adományt az állami gondozott, illetve az ünnepeket is az intézetben töltő gyerekek programjaira költik.

Hirdetés

Az elmúlt hétvége szombatján tartotta meg az AHA Kulturális és Szabadidős Egyesület az év utolsó festőfoglalkozását. Ezt követően sorsolták ki tombolán az Alkotó Műhely és Egri Ferenc által felajánlott 14 darab festményt: az egyesület tagjainak és a céges adományozóknak a felajánlásából 100 ezer forint folyt be.

A pénzadományt, amit a Vigyázó Kéz Gyermekvédelmi Egyesületnek ajánlottak fel, Szijártóné Király Szilvia, az AHA elnöke adta át Janó Andorné Ildikó egyesületi elnöknek. A jótékonysági összeget az egymástól külön élő állami gondozott testvérek, illetve az ünnepeket is az intézetben töltő gyerekek szünidei programjaira költik. Az AHA Egyesület rendszeresen támogatja a Vigyázó kezes gyerekeket, az adományok mellett rendszeresen hívják meg az intézetben élő állami gondozottakat festő- és kézműves foglalkozásaikra, kirándulásaikra.

A Vigyázó Kéz által segített, család nélkül nevelkedő gyermekek között több olyan testvérpár van, akik nem egy helyen nevelkednek. Az összetartozást erősítik számukra azok a találkozók és táborok, amelyeket az Egyesület kezdeményez évről évre. Ezenkívül színházlátogatásokat, úszás- és táncoktatást, sportfoglalkozásokat és különböző rendezvényeket szerveznek, hogy a közösségi élményeket erősítsék a gyerekekben, fiatalokban.

AktuálisSzékesfehérváradományrászoruló gyermektámogatásfestőfoglalkozás