2024.04.26, Péntek

Töretlen népszerűségnek örvend a Dunaújvárosi Egyetem

infodunaujvaros.hu

2017.08.01. 11:43

A tavaly mintegy 30 százalékkal többen jelentkeztek a Dunaújvárosi Egyetemre, mint az előző években. Idén 428 új hallgató kezdheti meg ősszel a tanulmányait.

Hirdetés

A nappali képzések ,amely a képzések gerince , 26 százalékkal többen iratkozhatnak be, a levelező képzésekre 5 százalékkal nőtt a jelentkezők száma.

Dr. András István, a Dunaújvárosi Egyetem rektora hangsúlyozta, hogy az egyetem népszerűségének megőrzése az intézmény léte szempontjából kulcskérdés. A pótfelvételi eredményeket nem számolva - 428 új hallgató kezdheti meg összel a tanulmányait. Ez az országosan csökkenő létszámot figyelembe véve rendkívül jó eredmény.

Dr. Rajcsányi-Molnár Mónika, a DUE általános és oktatási rektorhelyettese elmondta, az egyetemen idén is a felsőfokú szakképzések mellett a műszaki és az informatika alapszakok a legnépszerűbbek, köztük is leginkább a gazdálkodási és menedzsment, amire a megnövelt pontszámok ellenére is ötven százalékkal jelentkeztek többen. Öröm hír, hogy ismét indíthatnak kommunikáció szakos képzést, s várhatóan ezen a területen a későbbiekben még továbblépés várható.

2017-es felvételi számok bontásban:

Alapképzés nappali 91 fő

Alapképzés levelező 178 fő

Felsőfokú szakképzés nappali 66 fő

Felsőfokú szakképzés levelező 66 fő

Mesterképzés levelező 27 fő

Összesen 428 fő

A szakirányú továbbképzési szakokra augusztus 31-ig van lehetőség jelentkezni.

 

Forrás: infodunaujvaros.hu

AktuálisDunaújvárosfelsőoktatásDunaújvárosi Egyetem2017felvételi