2023.09.30, Szombat

A város, ahol meghallgatják a fiatalokat

2016.03.17. 10:39

A város diákjainak szóló szóló városfejlesztési pályázatot hirdetett Fehérvár, amivel szeretnék megszólítani a székesfehérvári középiskolás fiatalokat, hogy egy projektterv keretében fejtsék ki véleményüket és terveiket a város fiatalok számára még élhetőbbé, modernebbé tételéről.

Hirdetés

A város diákjainak szóló szóló városfejlesztési pályázatot hirdetett Székesfehérvár, amivel szeretnék megszólítani a fehérvári középiskolás fiatalokat, hogy egy projektterv keretében fejtsék ki véleményüket és terveiket a város fiatalok számára még élhetőbbé, modernebbé tételéről.

A diákoknak lehetősége nyílik arra, hogy bemutassák, 2022-ben milyennek képzelik el Fehérvárt, ehhez milyen városfejlesztési, infrastrukturális beruházásokat, intézkedéseket tartanak fontosnak. A pályázatnak pedig tartalmaznia kell egy olyan konkrét beruházási javaslatot, amelynek bekerülési költsége körülbelül tízmillió forint.

Számos tehetségkutató versenyt szervezett már a város, melyek mindegyikénél célunk, hogy ápoljuk és felfedezzük a tehetségeket – mondta Cser-Palkovics András polgármester. "Ilyen például a Versünnep, a Fehérvár Hangja, vagy jó példa erre a diákok Március 15-i műsora is. Úgy éreztük azonban, hogy hiányzik egy olyan városról szóló verseny, amivel szeretnénk bevonni a fiatalokat a városfejlesztési kérdésekbe is. Azt tapasztaljuk, hogy van véleményük a városról és ez a pályázat az egyik eszköze lehet annak, hogy még inkább sajátjuknak érezzék Fehérvárt, illetve ötleteikkel javaslataikkal bele tudjanak szólni a város életébe."

Szeretnénk továbbá, ha egy körülbelül 10 millió forintos konkrét fejlesztési feladatot is megfogalmaznának a pályázatban - hangzott el a pályázat bejelentéséről szóló sajtótájékoztatón. "Magunk is kíváncsian várjuk a jelentkezőket és az ötleteket továbbá remélem, hogy nagy kihívások elé állítanak bennünket a diákok. Bízom abban, hogy sok osztályközösséget, baráti társaságot tudunk majd megszólítani." - mondta Cser-Palkovics András.

Mészáros Attila alpolgármester kiemelte, hogy 9-14 évfolyamos középiskolások jelentkezését várják és 8-10 oldalon kell kifejteni azokat a városfejlesztési kérdéseket kifejteni, amiket szeretnének megvalósítani. "Ennek egyik eleme kell, hogy legyen az a konkrét fejlesztési ötlet, melyek közül a legjobbat meg is valósítják. Április 11-ig kell benyújtani a pályázatokat az osztályközösségeknek, majd a zsűri kiválasztja a legjobb 10 pályázatot, akik készítőit megkérjük arra, hogy egy projektnapon mutassák be a terveiket a Városházán." - mondta a város alpolgármestere. Ezek közül a munkák közül díjazza majd a legjobb hármat a zsűri. Fontosnak nevezte, hogy egyfajta háttérszervezet is szükséges a pályázathoz, ami lehet az egyes intézmények alapítványa is.

"Székesfehérvár az én városom 2022-ben" - LETÖLTHETŐ pályázati felhívás

forrás: szekesfehervar.hu

 

Galéria

Helyi hírekSzékesfehérvárpályázatközépiskolásokvárosfejlesztés