2021.10.18, Hétfő

Strand

Az aquaparkok, strandok döntő többsége biztonságos

2019.07.24

Aktuális

Országszerte 168 helyszínen 853 vízi élményeszköz üzemeltetési körülményeit ellenőrizték strandokon, fürdőkben, aquaparkokban az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) által elrendelt vizsgálaton, ezek kevesebb, mint tizedének használatát kellett ideiglenesen megtiltani a hiányos dokumentáció miatt.

Szombaton reggel megnyitott a felújított Fehérvári strand

2018.06.30

A két legnagyobb fejlesztés, a háromcsúszdás medence és a pezsgőfürdős, sodrófolyosós új élménymedence megépítése volt. Újdonság, hogy a gyermekmedence – Bory Jenő 1922-ben készült Huszár születik című szobra mellett – vizes játszótérrel, egy úgynevezett spray parkkal egészült ki, de új padok, pergolák és 200 napozóágy is várják a vendégeket.

Látványos szakaszához érkezett a székesfehérvári strand felújítása

2018.05.03

Május 15-ig befejeződik a medenceszerkezetek építése, lassan végeznek a szakemberek a harmincas években épült eredeti, árkádos strandbejárat és a napozók felújításával, épülnek az új pergolák és a parkosítást végzik már a kertészek.

Biztonságos-e a strandokon túlélni a kánikulát?

2017.07.21

Idén a Velencei-tó mellett is tömegek próbálják átvészelni a júliusi kánikulát - derült ki az M1 körkapcsolásából.

Már medvét sem vihetünk a gárdonyi strandra

2017.03.10

Furcsa figyelmeztető táblába ütközhetünk a Velencei-tó partján található gárdonyi strandnál egy nyilvánosan közétett Facebook bejegyzés alapján.

Kiváló a vízminőség a Velencei-tónál

2016.06.20

A Velencei-tó valamennyi strandja és fürdőhelye kiváló, vagy jó minősítést kapott az ÁNTSZ-től, így a vízminőség szempontjából is elmondható, hogy minden adott a nyári fürdőszezon elkezdődéséhez.

Holnap nyit a strand - csúszdák és vizes játszótér is várja a székesfehérváriakat

2019.06.14

Aktuális

A tavaly elkészült háromcsúszdás medence és a pezsgőfürdős, sodrófolyosós új élménymedence mellett a legkissebbeknek szóló újdonság – Bory Jenő 1922-ben készült Huszár születik című szobra mellett – a vizes játszótérrel, de új padok, pergolák és 200 napozóágy is várják a vendégeket.

Elindult a használatbavételi eljárás Székesfehérvár felújított strandjára

2018.06.26

A Strand fejlesztése és felújítása tavaly ősszel kezdődött, melynek során szinte az összes burkolat, közmű és zöldfelület megújult. A két legnagyobb munka, a háromcsúszdás medence és a pezsgőfürdős, sodrófolyosós új élménymedence megépítése volt.

Virtuális kiállítás nyílik a Velencei-tó fürdőéletéről

2017.08.02

Nyári témákat dolgoz fel ezekben a hetekben virtuális kiállítások formájában a MaNDA adatbázis portál- és kereső felülete.

Így pancsoltak régen a Velencei-tóban

2017.05.30

Több retró nyaralós képet is megosztott a femcafe.hu oldala a napokban, melyeken jól látható, hogy már évekkel ezelőtt is rendkívül nagy népszerűségnek örvendtek a velencei-tavi strandok.

Tilos fürödni a dunaújvárosi szabadstrandon

2016.08.25

A dunaújvárosi, Szalki-szigeti szabad strand kijelölt fürdőhelyén a fürdővíz vizsgálati eredmények kifogásolt értéket mutattak, azaz a víz fürdésre nem alkalmas – tájékoztatott a Fejér Megyei Kormányhivatal Dunaújvárosi Járási Hivatala.