2024.04.27, Szombat

Elindult a használatbavételi eljárás Székesfehérvár felújított strandjára

szekesfehervar.hu

2018.06.26. 20:45

A Strand fejlesztése és felújítása tavaly ősszel kezdődött, melynek során szinte az összes burkolat, közmű és zöldfelület megújult. A két legnagyobb munka, a háromcsúszdás medence és a pezsgőfürdős, sodrófolyosós új élménymedence megépítése volt.

Hirdetés

Újdonság lesz, hogy a gyermekmedence – Bory Jenő 1922-ben készült Huszár születik című szobra mellett – vizes játszótérrel, egy úgynevezett spray parkkal egészült ki, de új padok, pergolák és 200 napozóágy is várja majd a vendégeket.

Új büfé is épült terasszal, a szomszédos Krém Cukrászda kerthelyiséggel települ ki a strandra. Nagyon fontos újítás, hogy visszakerül a főbejárat a Szabadságharcos út – Mátyás király körút kereszteződésében található boltíves régi árkádsorhoz, melyet szintén teljesen felújított a Városgondnokság és esti díszvilágítással szereltek fel. A fejlesztés során arra törekedtek, hogy modern élményelemekkel és megnövelt vízfelülettel fogadhassa a strand a látogatókat.

A két új medencének a használatbavételi eljárása és a csúszda minősítése is elkezdődött már.

Az új medencék használatbavételi eljárása pénteken kezdődött és a hatósági átvétel után, a vízvizsgálati eredmények függvényében, várhatóan június 30-án, szombaton megnyithat a felújítást követően a strand. A közel 700 millió forintos önkormányzati támogatásból finanszírozott fejlesztést a Városgondnokság beruházásában, Hollósi Tamás és csapata tervezésében közbeszerzésen kiválasztott szakcégek bevonásával valósították meg.

 

AktuálisSzékesfehérvárFejér megyeStrandhasználatbavételi eljárás