2024.04.20, Szombat

Biztonságos-e a strandokon túlélni a kánikulát?

hirado.hu, M1

2017.07.21. 16:08

Idén a Velencei-tó mellett is tömegek próbálják átvészelni a júliusi kánikulát - derült ki az M1 körkapcsolásából.

Hirdetés

A Velencei-tónál a legkisebbek homokvárakat építettek mély vizesárokkal – abba vizet vezetve pedig már a parton enyhülést találtak a nagy hőségben – közölte az M1 aktuális csatornán a közmédia tudósítója. Ám ahhoz, hogy teljes legyen az élmény, kell a biztonságos strand is, erről az agárdi rendőrkapitányság osztályvezető-helyettese beszélt.

Mint Völgyi András közrendvédelmi osztályvezető-helyettes elmondta, a strandlopások, besurranós lopások gyakoriak a szezonban, ezek kivédésre több módszert ajánlott, így azt is, hogy használják a strand területén meglévő értékmegőrző trezorokat.

Hozzátette: az nem bűnmegelőzés, ha letakarják a strandolók az értékeket, vagy papucs alá teszik vagy az autóban hagyják azokat.

Úgy becsülte, akár százezer is lehet a Velencei-tó partjára kilátogatók száma ilyenkor, ezért természetesen több a baleset is. Felhívta a figyelmet arra is, hogy a tóra látogatók használják a passzív biztonsági rendszereket – illetve arra is, hogy zéró tolerancia van az alkoholfogyasztással kapcsolatban.

Mint elhangzott, éjjel-nappal vannak vízi rendőrök a tó mellett, éjjel készenléti szolgálatban.

 

Forrás: hirado.hu, M1

Aktuálisvízi rendőrökStrandVelencei-tó2017hőségriasztás