2023.12.05, Kedd

klímaváltozás

Székesfehérváron tanácskoztak kedden az ország főkertészei

2019.12.03

Aktuális

A klímaváltozásra adott válaszok a különböző szakterületeken címmel rendezett konferenciát a Sóstón a Magyar Önkormányzati Főkertész Szövetség Egyesület és Székesfehérvár Önkormányzata. Fehérvár zöld fejlesztéseiről, a megfelelő fajták választásáról, növényvédelemről és a favizsgálat újdonságairól is szó volt a tanácskozáson.

Rossz hír az allergiásoknak: a klímaváltozástól magasabb a pollentermelődés is

2019.04.13

Országos hírek

Rossz hír azoknak, akiket pollenallergia gyötör: direkt kapcsolatot talált egy amerikai-magyar kutatópáros a felmelegedés, a hőmérsékleti maximumok és minimumok együttes növekedése, valamint a pollentermelődés között. A kutatópáros számára az is világossá vált a mérési adatok elemzésekor, hogy az utóbbi években szinte megszokottá vált fagymentes napok számának növekedésével meghosszabbodik a pollenszezon és megnövekszik a pollenkoncentráció is. A kutatás szerint az allergén növények északabbra húzódnak a bolygón.

Klímaváltozás témakörben rajz- és fotópályázatot hirdet a Fejér Megyei Önkormányzat

2017.12.14

Az ember bioszféra-átalakító tevékenységéhez köthető klímaváltozás mindenkit érint, még a legkisebbeket is.

Székesfehérváron járt ma Áder János köztársasági elnök

2017.06.06

Aktuális

Előadást tartott délelőtt a klímaváltozásról a Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakközépiskola diákjainak, majd a fiatalokkal közösen részt vehettek a hagyományos Robinson tutajversenyen.