2020.08.15, Szombat

Hirdetés

Székesfehérváron tanácskoztak kedden az ország főkertészei
szekesfehervar.hu

Székesfehérváron tanácskoztak kedden az ország főkertészei

szekesfehervar.hu

2019.12.03. 13:08

A klímaváltozásra adott válaszok a különböző szakterületeken címmel rendezett konferenciát a Sóstón a Magyar Önkormányzati Főkertész Szövetség Egyesület és Székesfehérvár Önkormányzata. Fehérvár zöld fejlesztéseiről, a megfelelő fajták választásáról, növényvédelemről és a favizsgálat újdonságairól is szó volt a tanácskozáson.

Hirdetés

Székesfehérvár zöld beruházásait Bozai István városgondnok mutatta be, Barabits Elemér az Alsótekeresi Faiskola ügyvezetője a sikeres fajtaválasztásról és a faültetésekről beszélt előadásában, a Magyar Faápolók Egyesületének alapító tagja Ócsvári Gábor a favizsgálatok és a faápolás aktualitásairól tartott értekezést, Ambrus Mária Zsófia a Magyar Növényvédő Mérnöki és Növényorvosi Kamara részéről pedig a közterületi évelő növőnyek alkalmazásáról szólt, de téma volt még a közterületi növényvédelem is.

 

 

A főkertészek konferenciáját Lehrner Zsolt Székesfehérvár alpolgármestere köszöntötte, aki arról is beszélt, hogy annak az eredménye, amit ma többek között a zöldfejlesztésekkel elvégez a város évtizedek múlva lesz igazán látható. „A múlt felelőtlenségéből fakadó hiányosságai és problémái mutattak rá, hogy a jövő, a jövőnk és a családunk jövője a közösségünk kezében van. Az eddigi feladatok és tapasztalatok azt mutatják, hogy a klímavédelem kapcsán az együttműködés, a közös gondolkodás és a cselekvés lehet a kulcs.” Az alpolgármester beszélt az önkormányzati forrásból és önkormányzati kezdeményezésre indított beruházások közül a Sóstó-rehabilitációról, a köztéri parkok és terek megújításáról, a Virágos Magyarországért és a Fecskebarát Fehérvár programról, a kerékpáros közlekedésfejlesztésről, valamint az égetési tilalom bevezetéséről is.

 

szekesfehervar.hu - Bácskai Gergely

 

Bozai István városgondnok mutatta be Székesfehérvár zöld beruházásait, képekkel is szemléltetve a fejlesztéseket, és kitérve a beruházások megtervezésének a legfontosabb szempontjaira, valamint a működtetés során felmerülő újabb kérdésekre, újabb megoldások szükségességére.

AktuálisklímaváltozástanácskozásSzékesfehérvárFejér megyeMagyar Önkormányzati Főkertész Szövetség Egyesület