2020.01.25, Szombat

Katasztrófavédelem

Dunaújvárosi elismerés a mindennapi helytállásért

2019.10.08

Aktuális

Dunaújváros és a környező települések védelme érdekében tanúsított kiemelkedő és példaértékű munkája elismeréseként Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzata idén is jutalomban részesítette a dunaújvárosi katasztrófavédelmi kirendeltség és tűzoltó-parancsnokság harminchét munkatársát.

Katasztrófavédelem - Folytatódik az országos szúnyoggyérítési program

2019.07.09

Aktuális

A héten a fővárosban és további 396 település belterületén, összesen 123 ezer hektáron folytatódik az országos szúnyoggyérítési program - tájékoztatta a végrehajtásért felelős Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szóvivője hétfőn az MTI-t.

Elismeréseket adtak át az évtizedes Fejér megyei szolgálatért

2018.11.06

Aktuális

A katasztrófavédelem hivatásos állományában hosszú időn át töltött szolgálata és eredményes munkája elismeréséül dr. Pintér Sándor belügyminiszter Tűzoltósági Szolgálati Jelet adományozott a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság megyei iparbiztonsági főfelügyelőjének, valamint több székesfehérvári és sárbogárdi hivatásos tűzoltónak. Az elismeréseket Magosi Lajos tűzoltó ezredes, katasztrófavédelmi igazgató adta át november 5-én Székesfehérváron.

Katasztrófavédelem: a fővárosban és hat megyében irtják a héten a szúnyogokat

2018.07.16

Aktuális

A főváros kilenc kerületében és hat megyében irtják a szúnyogokat a héten - tájékoztatta az országos gyérítési programért felelős Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság helyettes szóvivője hétfőn az MTI-t.

Sikeresen pályáztak az önkéntes tűzoltó egyesületek Fejérben

2018.06.06

Aktuális

Az önkéntes tűzoltó egyesületeknek kiírt országos pályázat lehetőségével idén Fejér megyéből huszonhét szervezet élt. A bírálóbizottság mindegyik egyesület támogatási igényét pozitívan értékelte.

Tizennyolcadszor is tűzvédelmi emlékpályázat

2018.02.10

Aktuális

Május 7-ig várják a pályázatokat az idén tizennyolcadszorra meghirdetett Dr. Balogh Imre Emlékpályázatra.

Ezredessé léptették elő Vizi Ignác katasztrófavédelmi igazgatóhelyettest

2017.10.20

Aktuális

Nemzeti ünnepünk, október huszonharmadika alkalmából dr. Pintér Sándor belügyminiszter kimagasló szolgálati tevékenysége elismeréséül soron kívül előléptette tűzoltó ezredessé Vizi Ignác tűzoltó alezredest, a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatóhelyettesét.

Beszorult sérültek mentését gyakorolták a fehérvári tűzoltók

2017.09.28

Aktuális

Moha-Rakódon rendezték meg szeptember 25. és 27. között a megyeszékhely hivatásos tűzoltóinak gyakorlatát.

Még nem késő ellenőriztetni fűtőeszközét!

2017.09.16

Országos hírek

Már csak egy hónap és itt a fűtési szezon. A katasztrófavédelem közleményben tájékoztatja az állampolgárokat a megfelelő óvintézkedésekről.

Hétfőn megszólalnak a szirénák Székesfehérváron

2017.08.30

Helyi hírek

Székesfehérvár külső védelmi tervének részleges gyakorlása a közreműködő szervezetek számára szervezett eligazítással kezdődik, majd belső tűzvédelmi gyakorlatra kerül sor egy fehérvári töltőüzemben.

Fejérben is felveszik a harcot a szúnyogokkal szemben

2017.07.18

Aktuális

Amennyiben az időjárás lehetővé teszi, ezen a héten 140 településen és Budapest nyolc kerületében fogják gyéríteni a vérszívókat, mintegy 60 ezer hektáron.

Új gépjárműfecskendőt kaptak a csákvári és a lajoskomáromi tűzoltók

2017.07.09

Aktuális

A katasztrófavédelem állományából kivont két darab tűzoltó gépjárműfecskendő átadására került sor július 6-án a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságon.

Fejér megyei intézmények sikere a katasztrófavédelmi alkotói pályázaton

2017.06.08

Aktuális

Idén több száz alkotás érkezett Fejér megyéből az Országos Tűzmegelőzési Bizottság által meghirdetett alkotói pályázatra.

Új tűzoltójárművel gyarapodott Dunaújváros

2017.05.03

Aktuális

2017. április 28-án a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára, Pogácsás Tibor tizenöt új tűzoltójárművet adott át a katasztrófavédelemnek. Ezekből egy Dunaújvárosba került.

Ismét kinyílnak a székesfehérvári tűzoltó laktanya kapui

2017.04.27

Aktuális

2017. április 28-án nyílt napot tart a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Székesfehérvári Katasztrófavédelmi Kirendeltsége. A programok látogatásához nem szükséges előzetes regisztráció.

Második helyen végzett Fejér megye a mobil laborok területi versenyén

2019.09.13

Aktuális

Baranyában rendezték meg a katasztrófavédelmi mobil laborok területi versenyét szeptember 12-én. A megmérettetésen Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Somogy és Vas megye katasztrófavédelmi mobil laborjai vettek részt. A csapatok a pécsi Árpádtetőn, négy különböző helyszínen mérték össze tudásukat.

Katasztrófavédelem: a Velencei- és a Tisza-tónál is irtják a szúnyogokat

2019.05.21

Aktuális

A Dunánál, a Velencei- és a Tisza-tónál, valamint a Szigetközben irtják a szúnyogokat a héten - tájékoztatta az országos szúnyoggyérítési program végrehajtásáért felelős Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szóvivője hétfőn az MTI-t.

Hulladékégetés-elleni kampányt indít a katasztrófavédelem

2018.09.12

Aktuális

A hulladékégetés veszélyeire, a szelektív hulladékgyűjtés fontosságára figyelmezető kampányt indít az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF), a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. támogatásával - jelentették be szerdán sajtótájékoztatón, Budapesten.

Új autó a Fejér megyei katasztrófavédelemnél

2018.06.23

Aktuális

Egy korszerű, kifejezetten a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat részére fejlesztett gépjárművet adtak át ünnepélyes keretek között június 22-én, pénteken a dunaújvárosi hivatásos tűzoltó-parancsnokságon.

Új tűzoltóautó érkezett Székesfehérvárra és Martonvásárra

2018.04.06

Aktuális

A Székesfehérvárra átadott Rába-Heros Aquadux X-4000 típusú tűzoltójárművel sorban már a negyedik új, hazai gyártású tűzoltóautó érkezett Fejér megyébe, jelentősen javítva a térség mentő tűzvédelmét.

Tűz ütött ki egy dunaújvárosi panelházban

2017.11.06

Aktuális

A tűzoltók rövid időn belül eloltották a lángokat.

Menő tűzoltók jöttek a fehérvárcsurgói iskolába

2017.10.18

Aktuális

Katasztrófavédelmi napot rendeztek szerdán a helyi iskolában. Lángpróbákat is tartottak a tűzoltók.

Hétfőtől háromnapos tűzvédelmi konzultációt tart a katasztrófavédelem

2017.09.17

Aktuális

Tűzvédelmi nyílt napot tart hétfőn, kedden és szerdán az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság. A konzultációk a megyei kirendeltségeken lesznek elérhetőek.

Tűzoltók jelentkezését várja a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

2017.09.08

Aktuális

A Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság felvételt hirdet beosztott tűzoltó munkakörre. Minden érdeklődő jelentkezését várják, aki elkötelezett a hivatásos szolgálat iránt.

Véget ért az idei szúnyogirtás

2017.08.22

Aktuális

Az országos program utolsó hetében a Velencei-tó térségében nagy területen gyérítették a szúnyogokat.

Dunaújváros térségében is pótolták a szúnyogirtást

2017.07.11

Aktuális

Az időjárási helyzettől függően a héten újabb 58 ezer hektáron végzik el a szakemberek a szúnyogirtást.

Díszparancsot kaptak a dunaújvárosi tűzoltók

2017.06.14

Aktuális

Az elismerésben részesült tűzoltók a HUNOR hivatásos katasztrófavédelmi mentőszervezet 2017. május 19-én megtartott újraminősítő gyakorlatán nyújtott teljesítményükkel érdemelték ki a Díszparancsot.

Idén is versenybe szálltak a Fejér megyei lépcsőfutók

2017.06.04

Helyi hírek

2017. május 30-án ismét megrendezésre került a Fejér megyei lépcsőfutó verseny Dunaújvárosban, a víztorony alatti Duna-parton.

Több változásról is tárgyalt a Fejér Megyei Államigazgatási Kollégium

2017.04.28

Aktuális

2017. április 26-án a szervezetet érintő főbb változásokról tárgyalt a Fejér Megyei Államigazgatási Kollégium a Megyeháza Dísztermében.

Indul a viharjelzés a Velencei-tavon

2017.03.31

Aktuális

A viharjelzésnek változatlanul két fokozata van: az első fokozatban percenként 45 villanás figyelmeztet az óránként 40 kilométeres sebességű szélre, ekkor a fürdőzés legfeljebb a parttól 500 méterre lehetséges. A második fokozat percenként 90 villanással 60 kilométeres szélre és vihar közeledtére hívja fel a figyelmet, amikor a vizet azonnal el kell hagyni.