2020.05.30, Szombat

Hirdetés

Öt éve látja el 10 település elsődleges tűzvédelmét a pusztaszabolcsi őrs
fejer.katasztrofavedelem.hu - archív

Öt éve látja el 10 település elsődleges tűzvédelmét a pusztaszabolcsi őrs

fejer.katasztrofavedelem.hu

2019.12.02. 19:00

A bajban minden perc számít. Tűzesetnél, balesetnél és minden olyan káreseménynél, ahol emberélet van veszélyben, nem mindegy, mikor érkezik a segítség. Ezért épült fel és kezdte meg működését a pusztaszabolcsi katasztrófavédelmi őrs 2014. december elsején, amelynek köszönhetően tíz település harmincnégyezer lakójához csaknem negyed órával hamarabb érkezik a segítség. Az itt állomásozó tűzoltókat közel négyszáz tűzesethez és négyszázötven műszaki mentéshez riasztották az elmúlt öt évben.

Hirdetés

A katasztrófavédelmi őrs tíz település, Adony, Besnyő, Beloiannisz, Gárdony, Iváncsa, Kápolnásnyék, Pusztaszabolcs, Szabadegyháza, Velence és Zichyújfalu elsődleges mentő tűzvédelmét látja el, emellett a működési körzetükhöz mezőgazdasági területek, közúti és vasúti főútvonalak, valamint az M6-os és az M7-es autópálya egy-egy szaka tartozik. A két sztráda ezen részeire a korábbi csaknem fél óra helyett tíz-tizenöt percen belül megérkezik a segítség. Az M6-os autópályán és a 6-os főúton történt több súlyos balesethez a Dunaújvárosból egy időben leriasztott tűzoltó egységek előtt, elsőként érkeztek ki, és kezdték meg a beszorult sérültek kiszabadítását. Ezek a percek felbecsülhetetlenek, és gyakran életeket mentenek.

A pusztaszabolcsi katasztrófavédelmi őrs épületét zöldmezős beruházással, a helyi önkéntes tűzoltó egyesület közvetlen szomszédságában építették 2014-ben. A laktanyában a nap huszonnégy órájában négy hivatásos tűzoltó és egy négyezer liter vizet szállító gépjárműfecskendő áll indulásra készen. Az önkéntesek a szomszédban állomásozó hivatásos egységet támogatva napjainkig rendszeresen részt vesznek a beavatkozásokban, és közös gyakorlatokat is tartanak.

Galéria

Aktuálispusztaszabolcsi katasztrófavédelmi őrsFejér megyeKatasztrófavédelem