2024.04.16, Kedd
Sikeresen pályáztak az önkormányzati tűzoltóságok Fejér megyében
szekesfehervar.hu - illusztráció

Sikeresen pályáztak az önkormányzati tűzoltóságok Fejér megyében

fejer.katasztrofavedelem.hu

2020.04.27. 16:50

Harmadik alkalommal indulhattak az önkormányzati tűzoltóságok a katasztrófavédelem pályázatán. Az eljárás felgyorsult, így a tűzoltóságok idén korábban juthatnak az elnyert támogatási összeghez. Fejér megye mind a négy önkormányzati tűzoltósága nyert az eszközfejlesztési pályázaton.

Hirdetés

Az önkormányzati tűzoltóságok számára kiírt eszközfejlesztési pályázaton az ország valamennyi érintett tűzoltósága indult, összesen több mint 240 millió forintot igényeltek. A keretösszeg 225 millió volt, a pályázati feltételeket sikeresen teljesítő önkormányzati tűzoltóságok a kötelezően előírt tűzoltó védőeszközökre és tűzoltótechnikai eszközökre, egyéb tűzoltási és műszaki mentési tevékenységhez kapcsolódó eszközökre, valamint a készenlétben tartott gépjárműfecskendő, vagy már meglévő technikai eszköz felújítására nyújthatták be pályázatukat. 

A bíráló bizottság munkájában a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság munkatársai mellett videókonferencia keretében a Magyar Tűzoltó Szövetség delegáltjai is részt vettek. A bizottság tagjai a pályázati keretösszeg felosztásának alapelveivel egyhangúlag egyetértettek. A támogatásra vonatkozó javaslatokat az országos katasztrófavédelmi főigazgató jóváhagyta, a sikeres és gyors eljárás nyomán a szervezetek idén hamarabb juthatnak a számukra megítélt támogatáshoz.

A sikeres pályázat eredményeként Fejér megyéből a bicskei, a móri, a polgárdi és a váli önkormányzati tűzoltóság összesen csaknem tizenötmillió forintos támogatásban részesül. 

AktuáliseszközfejlesztésFejér megyeKatasztrófavédelem