2024.03.28, Csütörtök
Nullaszázalékos kamatú hitel érkezik a Covid által sújtott cégeknek
illusztráció - pixabay

Nullaszázalékos kamatú hitel érkezik a Covid által sújtott cégeknek

2021.02.08. 13:20

A kölcsönt a folyósítás után 3 évig nem kell törleszteni, a programra 100 milliárdos keret áll rendelkezésre.

Hirdetés

Érkezik a nullaszázalékos, türelmi idős MFB-hitel a kritikus helyzetben lévő ágazatoknak – adta hírül az Origo. A lap azt írja, a kormány döntésének értelmében

a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) a lehető legrövidebb határidővel új, nullaszázalékos kamatú hitelterméket tesz elérhetővé a Covid-járvány gazdasági hatásaival leginkább érintett ágazatok vállalkozásai számára.


Legfeljebb 10 millió forintig igényelhető

A Kamatmentes Újraindítási Gyorskölcsön legfontosabb célja, hogy segítségével talpon maradjanak azok a vállalkozások, melyeket a biztonsági intézkedések kedvezőtlenül érintettek, illetve felkészülhessenek a járvány utáni működésre. A maximum 10 millió forintig elérhető hitelt az MFB Pontok fiókhálózatában igényelhetik majd a cégek.

A programot 3 éves türelmi idő segíti, vagyis a folyósítás után 3 évig nem kell törleszteni az összeget. A program keretösszege 100 milliárd forint - írja közleményében bank. A kamat a teljes futamidő alatt végig nulla százalék.

A hitel célja, hogy gyors és hatékony segítséget nyújtson a válságágazatokban működő vállalkozások számára. A likviditási gondok áthidalása mellett segíti a felkészülést arra az időszakra, amikor a járványhelyzet lehetővé teszi a biztonsági korlátozások enyhítését.


Erre lehet felhasználni

A program

  • bér,
  • járulék,
  • rezsi,
  • működési költség, valamint
  • készlet finanszírozására egyaránt felhasználható.

Azaz fedezheti azoknak a vállalkozásoknak a működési költségeit, melyeknek jelentősen csökkent vagy elmaradt a bevétele az elmúlt időszakban.

A program részleteit a következő hetekben dolgozza ki az MFB, amely a lehető legrövidebb időn belül elérhetővé kívánja tenni a lehetőséget. Az MFB a Kamatmentes Újraindítási Gyorskölcsön részleteiről az Összetartók.hu és a saját oldalán nyújt tájékoztatást a következő hetekben, hogy a vállalkozások felkészülhessenek a hitelkérelmek benyújtására. Az MFB Csoportnál jelenleg is elérhető hitelprogramokról és egyéb finanszírozási lehetőségekről az Összetartók.hu oldal nyújt áttekintést az érdeklődők számára.

Országos hírekhitelpályázatKoronavíruskölcsön