2024.05.21, Kedd

Növényekre lehet pályázni Székesfehérváron

2016.02.29. 11:08

Idén is meghirdette Székesfehérvár Városgondnoksága a "Virágosabb és zöldebb Székesfehérvárért" közterületi és intézményi növényültetési pályázatot. A város ezzel szeretné növényültetésre, parkosításra buzdítani a lakosságot és az intézményeket. A pályázatok február 19-től egészen április 15-ig nyújthatóak be.

A példaértékű pályázat keretében tavaly összesen 468 pályázó kapott növényt: májusban 22.198 egynyárit, továbbá 6576 tő muskátlit ültettek ki a program keretén belül. Az őszi kiszállítás keretében 4126 konténeres cserjét, 621 fenyőt és 10.625 évelő növényt kaptak a pályázók. Az ültetéshez és a zöldterület gondozásához 1211 zsák 50l-es virágföldet és  420kg fűmagot is kaptak a pályázók. Az akció célja többek között a kulturált, és vonzóbb városkép kialakítása, a zöld felületeink nagyságának növelése, és a meglévő zöldfelületek minőségi javulása, a településen élők összefogásának ösztönzése és a környezettudatos gondolkodás és szemlélet erősítése is.

Évről évre mindig több közösség csatlakozik ehhez a programhoz - mondta Cser-Palkovics András polgármester. „A rendelkezésre álló tervezett keret 10 millió forint és bizakodom, hogy idén megint rekordot döntünk, és felülről nyitott keretet bővíteni kell. Tavaly 468 pályázat érkezett be a Városgondnoksághoz – ennyi közösség döntött úgy, hogy saját lakókörnyezetét szeretné virágosabbá, zöldebbé, élhetőbbé tenni. Ezzel a város összképét tekintve is hozzájárulnak a lakosok ahhoz, hogy városunk szebb, rendezettebb, vidámabb arcát tudja mutatni. Várjuk, hogy 2016-ban még többen csatlakozzanak ehhez a sikeres programhoz!” – fogalmazott a polgármester.

A zöldterületek gondozását mintegy kettőszáz, nyáron pedig háromszáz munkatársunk végzi a közterületeken és nagyon nagy segítséget jelent ebben a pályázónak a munkája – emelte ki Bozai István városgondnok. „Ahhoz, hogy Székesfehérvár zöldterületei szépek legyenek sok ember munkája szükséges és a pályázaton résztvevő közösségek folyamatosan figyelnek az általuk gondozott területekre, így ezeken a helyeken sokkal kevesebb rongálás is történik.”

Spanyárné Halász Szilvia városi főkertész hangsúlyozta, hogy már a Berényi út 15. alatt várják a lakókat, valamint a pályázatokat a postai és a személyes benyújtás mellett elektronikus formában is el lehet küldeni. „Idén korábban kerül meghirdetésre a pályázat: a tapasztalataink alapján a tavalyi évben százzal növekedett a pályázók száma, így 2016-ban is erre számítunk. Szeretnénk, ha a ballagások idejére az oktatási intézményekbe már kiszállításra kerülhetnének a virágok.” A főkertész elmondta, hogy a városi kővázák számontartásában és beültetésében, gondozásában is sikerült előrelépni.

További információ és a pályázati dokumentumok INNEN letölthetők.

forrás: www.szekesfehervar.hu

Galéria

Helyi hírekpályázatvirágos székesfehérvárnövényültetésvárosgondnokság