2024.04.16, Kedd
A Játék a kastélyban premierjére készülnek a Vörösmarty Színházban
szekesfehervar.hu

A Játék a kastélyban premierjére készülnek a Vörösmarty Színházban

szekesfehervar.hu

2019.10.02. 19:00

A nagyszínpadon október 5-én vígjátékkal indul az évad, a műfaj klasszikusa Molnár Ferenc művét Szikora János viszi színpadra. A történet egy olasz kastélyban játszódik, ahová bejelentkezés nélkül, váratlanul betoppan Ádám, a fiatal zeneszerző, hogy meglepje menyasszonyát, Annie-t.

Hirdetés

Molnár Ferenc elegáns komédiájában semmi sem az, aminek látszik. Az író a mesemondás virtuóza, világhírű darabja a Játék a kastélyban szellemes színpadi játék, elegáns komédia.

A primadonna, a hősszerelmes és a fiatal zeneszerző kínos szerelmi bonyodalmát csak egy drámaíró oldhatja meg. Színházat látunk a színházon belül, ahol menthetetlenül összegabalyodik valóság és látszat, igazság és hazugság, élet és színház.

Az első olvasópróbán a rendező Szikora János beszélt Molnár Ferenchez fűződő különös viszonyáról is.

"Mindig azt látom a munkáiban, hogy hihetetlenül szellemesek, könnyedek és amikor vége van a műveinek, akkor minden egyes darabja ott hagy az ember szájában egy utóízt, ami csak lassan oldódik. Talán ez az utóíz Molnár Ferenc végtelen kesernyés élet és világ szemléletéből adódik."

A főbb szerepekben Sághy Tamást, Ballér Biankát, Gáspár Sándort, Kozáry Ferencet, Andrássy Mátét, Juhász Illést és Kricsár Kamillt láthatjuk.

A rendező szerint a végtelenül szellemes, frappáns darab egyik fontos üzenete, hogy a játék, a hamisság jótékonyan megoldja azt, amit az ember az eszével nem tud.

KultúraFejér megyeSzékesfehérvárJáték a kastélybanVörösmarty Színház