2024.05.25, Szombat

Vörösmarty Színház

Analógia - Szombaton nyílik Kiss László fotókiállítása a Vörösmarty Színházban

2023.12.16

Helyi hírek

Kiss László Penna Regia-díjas fotós Analgóia című fotókiállítását december 16-án, 18.30 órakor, A király beszéde című előadás előtt nyitják meg a Vörösmarty Színház Galériájában. A rendezvényre minden érdeklődőt szeretettel várnak.

Öt bemutatót tervez a József Attila Színház a jövő évadban

2023.05.14

Helyi hírek

Öt bemutatót tervez a jövő évadban a József Attila Színház: elsőként a Vértestvérek című musicalt tűzi műsorra, majd az Equus, a Vízkereszt, vagy bánom is én, a Naftalin és a Sírpiknik című darabot is láthatja a közönség.

Újabb három évre Szikora János a Vörösmarty Színház igazgatója

2022.04.30

Helyi hírek

Folytatja igazgatói munkáját a székesfehérvári Vörösmarty Színház élén Szikora János; a jelenlegi direktort, aki egyedül pályázott a posztra egyhangú döntéssel választotta meg újabb három évre igazgatónak Székesfehérvár közgyűlése pénteken.

II. János Pál pápa művéből készít színdarabot a székesfehérvári Vörösmarty Színház és a Magyar Állami Operaház

2021.03.31

Helyi hírek

A darabban a Vörösmarty Színház színművészei, Tóth Ildikó, Kovács Tamás, Varga Gabriella, Ballér Bianka és Gáspár Sándor szerepelnek.

Tragédiával indul és nevetéssel folytatódik az új évad a Vörösmarty Színházban

2020.08.03

Kultúra

Az Ember tragédiája 2.- vel kezdődik az új évad a Vörösmarty Színházban, ezt követően azonban bőven lesz alkalma az önfeledt szórakozásra a nézőknek a Boeing, Boeing, leszállás Párizsban című bohózat, a Mágnás Miska, vagy a Koccanás megtekintésével. Székesfehérvár polgármestere az évadnyitón arra kérte a színházbarátokat, hogy bérletvásárlással segítsék a társulatot.

A félbeszakadt évad folytatásáról szól a következő szezon a székesfehérvári Vörösmarty Színházban

2020.05.29

Aktuális

A koronavírus-járvány miatt "félbetört" évad folytatásáról szól majd a következő szezon a székesfehérvári Vörösmarty Színházban az intézmény igazgatója szerint.

Április 28-tól indul a Vörösmarty Színház online közvetítés-sorozata

2020.04.27

Kultúra

A Vörösmarty Színház Facebook-oldalán április 28-ától minden kedden és csütörtökön 21 órától a színházra vágyó közönség újranézheti sikerdarabjainkat. Az előadások 48 órán keresztül elérhetőek lesznek.

Szabó Magda drámáját mutatta be a székesfehérvári Vörösmarty Színház

2020.01.27

Kultúra

Szabó Magda Az a szép fényes nap című, Szent István megkeresztelésének előestéjét feldolgozó művét mutatta be a székesfehérvári Vörösmarty Színház.

Premier - szombaton este mutatják be a Rómeó és Júliát a Vörösmarty színházban

2019.11.23

Kultúra

November 23-án, szombaton mutatja be a Vörösmarty Színház Shakespeare Romeo és Júlia című drámáját Hargitai Iván rendezésében. Az előadást két tehetséges pályakezdő főszereplővel, Ladányi Júliával és Kovács Tamással láthatja a közönség.

A Játék a kastélyban premierjére készülnek a Vörösmarty Színházban

2019.10.02

Kultúra

A nagyszínpadon október 5-én vígjátékkal indul az évad, a műfaj klasszikusa Molnár Ferenc művét Szikora János viszi színpadra. A történet egy olasz kastélyban játszódik, ahová bejelentkezés nélkül, váratlanul betoppan Ádám, a fiatal zeneszerző, hogy meglepje menyasszonyát, Annie-t.

Évadnyitó a Vörösmarty Színházban - 25 éves évfordulóját ünnepli az önálló társulat

2019.09.02

Kultúra

A Vörösmarty Színház 2019/2020-as évadában olyan klasszikusokat láthat a közönség, mint a Játék a kastélyban, a Rómeó és Júlia, vagy a Mágnás Miska és két magyarországi ősbemutatóra is sor kerül. Az évadnyitón Szikora János igazgató megemlékezett arról, hogy a színház ebben az évadban ünnepli önálló társulata megalakulásának 25. évfordulóját.

Új nagyszínházi bemutatóra készül a Székesfehérvári Balett Színház

2019.04.27

Kultúra

Shakespeare klasszikus műve alapján, Prokofjev zenéjére készült Rómeó és Júlia című háromfelvonásos balettet május 12-én láthatja először a közönség a Vörösmarty Színházban. A produkcióról dr. Cser-Palkovics András polgármester és Egerházi Attila, a Székesfehérvári Balett Színház igazgatója, a darab rendező-koreográfusa tartott sajtótájékoztatót.

Átadták a Magyar Teátrum Díjakat - elismerésben részesült a fehérvári Vörösmarty Színház munkatársa

2018.12.13

Átadták a színházi háttér- és kiszolgálószakmák művelőit elismerő Magyar Teátrum Díjakat hétfőn este a Nemzeti Színházban, Budapesten.

Októberben indul a székesfehérvári Alba Regia Szimfonikus Zenekar Farkas Ferenc-bérlete

2018.09.14

Kultúra

Október 12-én kezdődik a székesfehérvári Alba Regia Szimfonikus Zenekar Farkas Ferenc-bérlete Schubert, Schumann és Prokofjev műveivel a Vörösmarty Színházban - hangzott el az M1 aktuális csatorna csütörtöki adásában.

Véradásra várják a székesfehérváriakat pénteken

2018.07.26

Véradásra hívják július 27-én pénteken a fehérváriakat a Vörösmarty Színházba 13 és 18 óra között.

Hét bemutatót tervez a székesfehérvári Vörösmarty Színház a 2023/24-es évadban

2023.06.10

Helyi hírek

A korábbi években megszokottnál kevesebb, összesen hét bemutatót tervez a székesfehérvári Vörösmarty Színház a 2023/24-es évadban.

A fehérvári Vörösmarty Színház előadása is látható az egy hétig tartó eSzínház Fesztiválon

2022.09.16

Helyi hírek

A jövő vasárnapig tartó online színházi találkozó pénteken kezdődik, amelyen 19 előadás látható.

Egyetlen jelentkező van a székesfehérvári Vörösmarty Színház igazgatói munkakörére

2022.03.23

A közgyűlés várhatóan áprilisban tárgyal majd a benyújtott pályázatról.

Fehérvár: elmarad a színház nőnapi meglepetés produkciója

2021.03.06

Helyi hírek

Elmarad a Vörösmarty Színház nőnapi meglepetés produkciója. A művészek a fehérvári intézményekben szerették volna megörvendeztetni a hölgyeket március 8-án, hétfőn. A korlátozások enyhítése után pótolják a műsort.

Éves szinten csaknem félmilliárd forinttal támogatja az állam a székesfehérvári Vörösmarty Színházat

2020.06.18

Kultúra

Éves szinten 485 millió forinttal támogatja az állam 2024-ig a székesfehérvári Vörösmarty Színházat - jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériumának művészeti, közművelődési és közgyűjteményi ügyekért felelős helyettes államtitkára csütörtökön az intézményben tartott sajtótájékoztatón.

A székesfehérvári Vörösmarty Színház szeptemberben tervezi bemutatni Az ember tragédiája folytatását

2020.05.20

Kultúra

A székesfehérvári Vörösmarty Színház nagy vállalkozásba fogott, négy kortárs szerző segítségével szeptember 12-én be kívánják mutatni Madách Imre drámai költeményének, Az ember tragédiájának folytatását új színekkel.

Tánckrimit készített a Székesfehérvári Balett Színház Franz Kafka életéről

2020.01.28

Kultúra

Egyfelvonásos tánckrimit készített a Székesfehérvári Balett Színház Franz Kafka életéről, a Franc című produkció bemutatója február 4-én lesz a Vörösmarty Színházban.

Odaadó hívetek, Surik - óriási sikerű regényéből készült színdarabbal nyitják a 2020-as évet Székesfehérváron

2020.01.08

Kultúra

Új kamara-előadással készül a Vörösmarty Színház. A fiatal férfi életéről szóló Odaadó hívetek, Surik című darabot a héten mutatják be a Pelikán teremben.

Félelmekről, egyedül maradásról és elmúlásról a tánc nyelvén a Székesfehérvári Balettel

2019.10.03

Kultúra

A Balett Színház idei évadának első bemutatójára október 16-án lesz a Vörösmarty Színházban. A Homokrajzok című előadásban három kortárs balettet, táncverset láthat majd a közönség. Az új etűdök közül kettőt – Homokrajzok és Félhomály – Egerházi Attila balettigazgató koreografál, a harmadik, az Eltűnőben című rész pedig Kristian Ole Tangen norvég vendég koreográfus rendezésében kerül színpadra.

A Vörösmarty Színház Chicago-ja kapta meg a Színikritikusok Díját

2019.09.23

Kultúra

A Vörösmarty Színház Chicago előadása elnyerte a legjobb zenés előadásnak járó Színikritikusok Díját. Az elismerést szeptember 22-én az előadás rendezője, Horváth Csaba és a két főszereplő, Kiss Diána Magdolna és Varga Gabriella vette át a Katona József Színházban rendezett ünnepségen.

Önálló társulatával a huszonötödik évadot kezdi ősztől a székesfehérvári Vörösmarty Színház

2019.05.28

Kultúra

A székesfehérvári Vörösmarty Színház önálló társulatának huszonötödik évada lesz a 2019/2020-as, ennek jegyében számos klasszikus színdarab lesz műsoron, mint a Rómeó és Júlia, a Mágnás Miska, a Játék a kastélyban vagy a Bűn és bűnhődés.

Elkezdődött a Művészeti Egyetemek Találkozója Székesfehérváron

2019.04.13

Kultúra

Elkezdődött a II. Művészeti Egyetemek Találkozója pénteken Székesfehérváron, a háromnapos rendezvényt a Vörösmarty Színházban és a Pelikán Kamaraszínházban tartják.

Az ember tragédiája 1. címmel tartanak bemutatót Székesfehérváron

2018.10.08

Kultúra

Székesfehérváron 200 évvel ezelőtt kezdődött a magyar nyelvű színjátszás hivatalos pártolása, ennek tiszteletére a Vörösmarty Színház december első hétvégéjén mutatja be Madách Imre drámai költeményét, Az ember tragédiája 1. címmel.

Kétszáz éves jubileum jegyében indul a fehérvári Vörösmarty Színház 2018-2019-es évada

2018.09.04

A Színjátékok 200 éve szlogen jegyében zajlik majd a székesfehérvári Vörösmarty Színház 2018/19-es évada, amelyben tizenegy bemutatót terveznek és a város színjátszásának kétszáz éves jubileumát ünneplik.

Romantikus vígjátékok a Vörösmarty Színház nyári kínálatában

2018.06.12

A tavalyi helyszínváltoztatás beváltotta a hozzá fűzött reményeket, ezért a Pelikán Udvar helyett idén is a Szárazréten található Kultúrudvarban tartják nyári színházi előadásaikat.