2019.11.15, Péntek

Vörösmarty Színház

A Vörösmarty Színház Chicago-ja kapta meg a Színikritikusok Díját

2019.09.23

Kultúra

A Vörösmarty Színház Chicago előadása elnyerte a legjobb zenés előadásnak járó Színikritikusok Díját. Az elismerést szeptember 22-én az előadás rendezője, Horváth Csaba és a két főszereplő, Kiss Diána Magdolna és Varga Gabriella vette át a Katona József Színházban rendezett ünnepségen.

Önálló társulatával a huszonötödik évadot kezdi ősztől a székesfehérvári Vörösmarty Színház

2019.05.28

Kultúra

A székesfehérvári Vörösmarty Színház önálló társulatának huszonötödik évada lesz a 2019/2020-as, ennek jegyében számos klasszikus színdarab lesz műsoron, mint a Rómeó és Júlia, a Mágnás Miska, a Játék a kastélyban vagy a Bűn és bűnhődés.

Elkezdődött a Művészeti Egyetemek Találkozója Székesfehérváron

2019.04.13

Kultúra

Elkezdődött a II. Művészeti Egyetemek Találkozója pénteken Székesfehérváron, a háromnapos rendezvényt a Vörösmarty Színházban és a Pelikán Kamaraszínházban tartják.

Az ember tragédiája 1. címmel tartanak bemutatót Székesfehérváron

2018.10.08

Kultúra

Székesfehérváron 200 évvel ezelőtt kezdődött a magyar nyelvű színjátszás hivatalos pártolása, ennek tiszteletére a Vörösmarty Színház december első hétvégéjén mutatja be Madách Imre drámai költeményét, Az ember tragédiája 1. címmel.

Kétszáz éves jubileum jegyében indul a fehérvári Vörösmarty Színház 2018-2019-es évada

2018.09.04

Kultúra

A Színjátékok 200 éve szlogen jegyében zajlik majd a székesfehérvári Vörösmarty Színház 2018/19-es évada, amelyben tizenegy bemutatót terveznek és a város színjátszásának kétszáz éves jubileumát ünneplik.

Romantikus vígjátékok a Vörösmarty Színház nyári kínálatában

2018.06.12

Kultúra

A tavalyi helyszínváltoztatás beváltotta a hozzá fűzött reményeket, ezért a Pelikán Udvar helyett idén is a Szárazréten található Kultúrudvarban tartják nyári színházi előadásaikat.

Székesfehérváron rendezik mától a Művészeti Egyetemek Találkozóját

2018.04.13

Aktuális

Első alkalommal rendezik meg a Művészeti Egyetemek Találkozóját (MET), amelyen előadásokkal, koncertekkel, kiállításokkal és workshopokkal mutatkoznak be a különféle művészeti ágakban tanuló hallgatók április 13. és 15. között Székesfehérváron, a Vörösmarty Színházban.

400 diák közreműködésével mutatták be Arany János klasszikusát Fehérváron

2018.03.17

Kultúra

Március 7-én, kedden este egy több hónapja tartó alkotómunka ért a végéhez: tizenhárom iskola közel 400 diákja mutatta be a Toldi egy-egy jelenetét.

Szabó Magda klasszikusa a fehérvári Vörösmarty Színházban

2018.02.09

Kultúra

Február 10-én mutatja be a Vörösmarty Színház a Régimódi történet című darabot.

Isten pénze - Dickens szívet melengető meséjét mutatják be

2017.12.17

Kultúra

December 19-én mutatják be a Veszprémi Petőfi Színház és a székesfehérvári Vörösmarty Színház közös produkcióját, az Isten pénze című musicalt Charles. Dickens Karácsonyi ének című műve nyomán. A darab főhőse egy sivár lelkű, morózus idős milliomos, aki szerint minden ember annyit ér, amennyi pénze van.

Akadálymentesített színházi előadást szerveznek Székesfehérváron

2017.11.28

Aktuális

Autista, értelmi fogyatékos, hallás- és látássérült emberek számára is befogadható színházi előadást rendeznek Székesfehérváron.

Évadnyitó a Vörösmarty Színházban - 25 éves évfordulóját ünnepli az önálló társulat

2019.09.02

Kultúra

A Vörösmarty Színház 2019/2020-as évadában olyan klasszikusokat láthat a közönség, mint a Játék a kastélyban, a Rómeó és Júlia, vagy a Mágnás Miska és két magyarországi ősbemutatóra is sor kerül. Az évadnyitón Szikora János igazgató megemlékezett arról, hogy a színház ebben az évadban ünnepli önálló társulata megalakulásának 25. évfordulóját.

Új nagyszínházi bemutatóra készül a Székesfehérvári Balett Színház

2019.04.27

Kultúra

Shakespeare klasszikus műve alapján, Prokofjev zenéjére készült Rómeó és Júlia című háromfelvonásos balettet május 12-én láthatja először a közönség a Vörösmarty Színházban. A produkcióról dr. Cser-Palkovics András polgármester és Egerházi Attila, a Székesfehérvári Balett Színház igazgatója, a darab rendező-koreográfusa tartott sajtótájékoztatót.

Átadták a Magyar Teátrum Díjakat - elismerésben részesült a fehérvári Vörösmarty Színház munkatársa

2018.12.13

Kultúra

Átadták a színházi háttér- és kiszolgálószakmák művelőit elismerő Magyar Teátrum Díjakat hétfőn este a Nemzeti Színházban, Budapesten.

Októberben indul a székesfehérvári Alba Regia Szimfonikus Zenekar Farkas Ferenc-bérlete

2018.09.14

Kultúra

Október 12-én kezdődik a székesfehérvári Alba Regia Szimfonikus Zenekar Farkas Ferenc-bérlete Schubert, Schumann és Prokofjev műveivel a Vörösmarty Színházban - hangzott el az M1 aktuális csatorna csütörtöki adásában.

Véradásra várják a székesfehérváriakat pénteken

2018.07.26

Aktuális

Véradásra hívják július 27-én pénteken a fehérváriakat a Vörösmarty Színházba 13 és 18 óra között.

Díjkiosztóval zárult a Művészeti Egyetemek Találkozója Székesfehérváron

2018.04.17

Kultúra

Ünnepélyes díjkiosztóval zárult vasárnap az első alkalommal megrendezett Művészeti Egyetemek Találkozója a székesfehérvári Vörösmarty Színházban.

Első alkalommal rendezik meg a Művészeti Egyetemek Találkozóját Székesfehérváron

2018.04.06

Kultúra

Első alkalommal rendezik meg a Művészeti Egyetemek Találkozóját (MET), amelyen előadásokkal, koncertekkel, kiállításokkal és workshopokkal mutatkoznak be a különféle művészeti ágakban tanuló hallgatók április 13. és 15. között Székesfehérváron, a Vörösmarty Színházban.

A fehérvári közönség előtt is bemutatkozik a Székesfehérvári Balett Színház

2018.03.12

Kultúra

A korábbi két budapesti fellépést követően a fehérvári közönség előtt is bemutatkozik jövő csütörtökön a Székesfehérvári Balett Színház: az egy éve alakult társulat a Vörösmarty Színházban lép fel.

Gálaműsorral ünnepelték a Magyar Kultúra Napját a székesfehérvári színházban

2018.01.23

Aktuális

A műsorban a Vörösmarty Színház társulatának valamennyi tagja egy-egy magyar költő versét adta elő, többek között Balassi, Csokonai, Ady, Kosztolányi, Nagy László, Pilinszky, Szép Ernő, Petőfi, Weöres Sándor és Arany János költeményei hangzottak el. Az eseményen átadták a Pro Cultura Albae Regiae díjat a Vox Mirabilis Kórusnak.

Háromszáz diák szavalja el a Szózatot a székesfehérvári Vörösmarty Színházban

2017.12.14

Aktuális

Háromszáz fehérvári általános és középiskolás diák együtt szavalja el a Szózatot a Vörösmarty Színházban december 19-én, az Isten pénze című darab esti bemutatója előtt.

Szombaton lesz a Jóembert keresünk bemutatója a székesfehérvári Vörösmarty Színházban

2017.11.23

Aktuális

November 25-én szombaton lesz a premierje Bertolt Brecht-Paul Dessau Jóembert keresünk című darabjának a Vörösmarty Színházban. Az előadást Bagó Bertalan rendezte. A főbb szerepekben Petrik Andreát, Tóth Ildikót, Gáspár Sándort, Derzsi Jánost, Krisztik Csabát, Nagy Pétert láthatják.