2024.04.19, Péntek
Felnőttképzési tanfolyam is indult a székesfehérvári Alba Innovár Élményközpontban
szekesfehervar.hu - Bácskai Gergely

Felnőttképzési tanfolyam is indult a székesfehérvári Alba Innovár Élményközpontban

szekesfehervar.hu

2019.01.15. 21:00

Az intelligens gyártási technológiák kezelését, menedzselését tanuló húsz résztvevő az Arconic Európai Keréktermék Kft. dolgozója és egy 320 órás tanfolyamon vesznek részt az egyedülálló digitális műhelyben. A 320 órás digitálisszakember-képzési program elvégzésével a résztvevők intelligens gyártási technológiák kezelésére, menedzselésére lesznek képesek.

Hirdetés

Az önkormányzat az elmúlt év tavaszán megszervezte az ipar4.0 fórumot a város meghatározó vállalatai részvételével, ahol a legfőbb problémaként a szakemberképzés hiányát fogalmazták meg. Az Alba Innovár Digitális Élményközpontban már nyáron beindult a digitális operátor-képzés, most pedig felnőttképzési tanfolyamot indítottak.

Az Arconic Európai Keréktermék Kft., az Alba Innovár, KIK-EDU és az Óbudai egyetem együttműködésével egyedülálló programot valósítanak meg.

 

szekesfehervar.hu - Bácskai Gergely

 

Az első óra előtt, kedden reggel Cser-Palkovics András polgármester, Laufer Tamás Az Alba Innovár vezetője és Darázs Attila, az Arconic Európai Keréktermék Kft. termelésvezetője köszöntötte az Arconik munkavállalóit.

"Tudomásul kell vennünk, hogy a ma munkavállalóinak is tenniük kell azért, hogy digitális kompetencia birtokában 5-10-15-20 év múlva is rendelkezzenek munkahellyel. A magasabb hozzáadott értékkel ez pedig biztosan magasabb jövedelmet is jelent.” - mondta Cser-Palkovics András polgármester. A városnak és a munkáltatóknak is felelőssége van ebben,.

Darázs Attila, az Arconic Európai Keréktermék Kft. termelésvezetője elmondta, hogy a vállalat elkötelezett a magas fokú automatizálás, és az intelligens gyártási technológiák telepítésében; a sikereket a folyamatos fejlődés mellett a hatékony működtetésnek köszönhetik – amely nagy részben a dolgozók szakértelméhez kapcsolódik. „Büszkén mondhatom, hogy a Kerékterméknél a tudás javarészt belső erőforrásra építkezik, célorientált külső és belső képzéssel képesek voltunk és vagyunk a gyártósori kollegáink 80%-ának szakértői karrier lehetőséget biztosítani. Ezért tartom nagy lehetőségnek, hogy az Alba Innovár csapatával közösen a Köfém Keréktermék elindítja ezt a programot, és örömmel tölt el, hogy a jövő, intelligens gyártással kapcsolatos, gyártósori probléma megoldó kollégáinkat ilyen környezetben, ilyen innovatív megoldásokkal tudjuk képezni. A munkám során tapasztalatot sikerült szereznem európai, és tengeren túli hasonló innovációs fejlesztő központok működéséről, és így bátran kijelenthetem, hogy ez a program kiemelkedő és egyedi, mind a programra, és magára az Alba Innovár intézményére büszkék lehetünk magyarként, és székesfehérváriként.”

Laufer Tamás központvezető elmondta, hogy az Alba Innovár 2 egyedülálló felnőttképzésének lényege abban áll, hogy a vállalatok igényei felől indul. Méltatta továbbá a vállalat támogatását, amely mind anyagi befektetéssel, mind a munkaidőben végzett képzéssel segíti a programot

KultúraSzékesfehérvárFejér megyefelnőttképzésAlba Innovár Digitális ÉlményközpontArconic Európai Keréktermék Kft.