2024.02.23, Péntek

A fővárosban vendégszerepel a székesfehérvári színház

mti

2017.03.21. 15:18

A székesfehérvári Vörösmarty Színház A rajongók című előadásával vendégszerepel Budapesten. Robert Musil műve Szikora János rendezésében a Nemzeti Színházban lesz látható szerdán és csütörtökön.

Hirdetés

A különleges hangulatú és látványvilágú produkciót a teátrum Gobbi Hilda Színpadán játsszák. A budapesti előadással a szerző emléke előtt is tisztelegnek halálának 75. évfordulója alkalmából - olvasható a Vörösmarty Színház MTI-hez eljuttatott közleményében.

A közlemény Szikora Jánost idézi, aki elmondta: ritkán került a kezébe olyan mű, ahol az érzéki és a szellemi ilyen szoros szimbiózisban működött volna együtt. "Én mindig az ilyen darabokat kerestem, mert azt hiszem, ehhez az egyensúlyhoz értek igazán" - mondta. Az előadás megvalósítására több mint húsz évet kellett várnia. 

Az egyik főszerepet alakító Lábodi Ádámot is idézik, aki elmondta: az egymás közti viszonyok tiszták, de Musil súlyos gondolatokat fogalmaz meg a világról, a létezésről, kapcsolatokról, és hogy milyen problémáik vannak azoknak az embereknek, akiknek tulajdonképpen nincsenek is kézzelfogható gondjaik.

A főszereplő Mariát játszó Törőcsik Franciska szerint a szereplők többek között arra keresik a választ, hogy mi működteti a kapcsolataikat. "Olykor meghatározhatatlan érzések, vonzódások, eszmék, és sokszor egyszerűn csak az érdekek" - mondta.

Az előadás jelmeztervezője, Zoób Kati. A rajongókat Magyarországon először 2016-ban, a Budapesti Tavaszi Fesztivállal közös produkcióként láthatta a közönség.

KultúraBudapestNemzeti Színházvörösmarty színházvendégszereplés