2024.05.26, Vasárnap

Kormányzati támogatást kapott húsz Fejér megyei település

2015.12.30. 09:02

Húsz Fejér megyei település összesen 1 milliárd 152 millió forint kormányzati támogatáshoz jut a kormány december végi döntésének köszönhetően - írta L. Simon László, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára az MTI-hez kedden eljuttatott közleményében.

L. Simon László úgy fogalmazott: a kormány sikeres gazdaságpolitikájának köszönhetően az év végén több mint 18 milliárd forintot csoportosított át 135 önkormányzat - köztük húsz Fejér megyei - feladatainak többlettámogatására.
A döntés értelmében Bicske háromszázmillió forintot költhet sportfejlesztésre, valamint épületrekonstrukcióra és közterület-felújításra, kétszáz-kétszázmillió forint jut a kápolnásnyéki településközpont rehabilitációjára és a móri iskolaépítésre. Út- és járdaépítésre Gárdony 100 millió, Csákvár 50 millió, Felcsút 40 millió, Csabdi pedig 15 millió forintot költhet. Gyúró és Vereb viharkárok helyreállítására 15-15 millió forintot kapott, Válon emellett ingatlanvásárlásra is lehetőség nyílik a településnek ítélt 40 millió forintból.
Emellett 10-10 millió forintot fordíthat Alcsútdoboz működési célú támogatásra, Baracska útburkolatcserére és csapadékelvezetésre, Dég tűzoltást szolgáló vízvezeték kiépítésre, Mány szociális bérlakás vásárlásra, Lovasberény tájházfejlesztésre, Tordas pedig sporttelepfejlesztésre. Tabajd 15 millió forintot költhet járdaépítésre és óvodafejlesztésre, míg Nagyvenyimen 40 millióból újulhat meg a könyvtár és a közösségi ház. Kajászón óvodafejlesztésre, vízelvezetésre és burkolatcserére jut 30 millió, Kálozon pedig szennyvízcsatorna fejlesztésre 32 millió forint.
A térség fideszes országgyűlési képviselői közül Törő Gábor a móri, Tessely Zoltán pedig a bicskei támogatást emelte ki a közleményben. Utóbbi úgy fogalmazott: a kormány azt is méltányolta, hogy a migrációs válság idején a bicskei befogadótábor működésével nagy nyomás nehezedett a városra.

mti

Galéria

GazdaságSzékesfehérvárFejér megyekormánytámogatásbicske