2024.03.19, Kedd

Júliusban igazi rockparadicsommá válik a dunaújvárosi Szalki-sziget

infodunaujvaros.hu

2017.07.01. 12:22

21 nemzetközi és több mint 80 magyar fellépővel érkezik július 11-16. között a dunaújvárosi Szalki-szigetre a Rockmaraton.

Hirdetés

A fesztivál ugyan július 11-én indul, de a sátorral érkező rocktáborozók már a nulladik napon, azaz július 10-én bemehetnek a fesztivál területére, és hogy ne ne csak csendben üldögéljenek, zenét is kapnak a fülükbe. A Rockmaraton szerevezői támogatják a feltörekvő és a helyi bandákat is, így a nulladik napon 10 dunaújvárosi zenekarral várják a nagyérdeműt. Íme a névsor: Ayahuaska, Band in the Pit, Born Again, Jolly Jackers, Morhord, Ragadozók, Rodinia, RockBox, The Morning Star, Warchief.

Éppen csak némi kedvcsináló az egy hétig tartó programból:
A Dalriada és az Amorphis "között" érkezik a Týr július 11-én
Július 12-én a Jinjer és az Arch Enemy között lép fel az Agnostic Front csapata.
Július 13-án vendégünk a Moonspellofficialband, 25 éves jubileumuk alkalmából egy speciális műsorral készül a zenekar az első két albumuk (Irreligious/ Wolfheart) anyagából. Utánuk aznap a Katatoniaával is találkozhatunk.

Július 14. Pénteki nagyszínpados kínálatukból szemezgetve feltűnhetett a rockrajongóknak a a Hammerfall és a Xandria neve, előttük a Tales Of Evening nyitja majd az estét . A pénteki nap erős lesz hazai fronton is a fellépők között a Depresszió, Junkies és a Zorall is. Ínyencségnek számít a lengyel black metal egyik feltörekvő zenekara, a Batushka , akik szintén aznap tartanak fekete misét a Szalki-szigeten - a műfaj több jeles képviselőjének társaságában.

Július 15. Sepultura, Obituary, Aborted, Ektomorf, GUTALAX és még jó néhány banda segít nekünk aznap az idei Rockmaraton méltó lezárásában. Valószínűleg nem túlzás azt állítani, hogy a szombati nap legkomolyabb színpadi poénjai a GUTALAX ( cz gore grind ) koncertjén várhatóak.


Cserna Gábor, polgármester örömmel fogadta, hogy a nemzetközileg is elismert színvonalas rock-rendezvény szinte már otthon érzi magát városunkban. Reméli, hogy az előző évekhez képest városunk lakói csak a fesztivál előnyeit élvezhetik:- Immáron harmadik éve dolgozunk együtt a Rockmaraton stábjával és az eredmények is bizonyítják: érdemes volt Dunaújvárosba hozni ezt a fesztivált, amely ténylegesen növeli a város turisztikai értékét. Gazdasági téren sokat elmond, hogy a városban már hetekkel ezelőtt elfogynak a szálláshelyek és a helyi vállalkozások körében is egy erős keresleti növekedés volt tapasztalható.

 

Forrás: infodunaujvaros.hu

KitekintőDunaújvároskoncertfesztiválszalki-szigetrockmaraton