2024.04.13, Szombat
Gyulai Memorial - Molnár Attila olimpiai szintes 400 méteren
Fotók: MTI/Vasvári Tamás

Gyulai Memorial - Molnár Attila olimpiai szintes 400 méteren

MTI

2023.07.20. 09:00

Második magyar atlétaként párizsi olimpiai kvótát szerzett Molnár Attila kedden, a XIII. Gyulai István Memorial - Atlétikai Magyar Nagydíjon: 400 méteren futott két századmásodperccel jobb időt, mint a kvalifikációs szint.

Hirdetés

A nemzetközi szövetség (WA) kontinentális körversenyének arany fokozatú viadalán az olimpiai bajnok bahamai Steven Gardiner nyerte a férfi 400-at a világ idei legjobb eredményével, 43.74 másodperccel, miközben Molnár Attila negyedikként zárt. Az FTC atlétája a 44.98-cal beállította a saját országos csúcsát.

Székesfehérvár, 2023. július 18. Az 1500 méteres női síkfutás döntője a Gyulai István Memorial nemzetközi atlétikai versenyen Székesfehérváron 2023. július 18-án. MTI/Vasvári Tamás

 

"Az Eb óta egy edzésem volt. Eljöttem örömfutni, egész jó lett. - értékelt az M4 Sportnak nyilatkozva Molnár Attila, aki nagyon erősen kezdett. - Ezt így kell. Sokan nem értik, de ha lassabban kezd valaki, nem lesz gyorsabb a vége. Lassabban futni több energiába kerül, engedni kell."

A hazai futó hangsúlyozta: örül, hogy van egy "kompetens" magyar, akit nem hatvan méterrel vernek meg, hanem öttel.

"Nagyon örülök annak, hogy a magyar 400-at visszatettük oda, ahova szerintem való" - tette hozzá. 

A másik párizsi kvótás magyar atléta, Kozák Luca női 100 gáton állt rajthoz és hatodikként ért célba, győzött a világcsúcstartó, nigériai Tobi Amusan.

 

Székesfehérvár, 2023. július 18. A későbbi győztes nigériai Tobi Amusan a női 100 méteres gátfutás döntőjében a Gyulai István Memorial nemzetközi atlétikai versenyen Székesfehérváron 2023. július 18-án. MTI/Vasvári Tamás

 

Férfi súlylökésben a kétszeres olimpiai bajnok, világcsúcstartó, amerikai Ryan Crouser fél méterrel lökött nagyobbat, mint a magyar felmenőkkel rendelkező, kétszeres világbajnok honfitársa, Joe Kovacs. Férfi diszkoszvetésben az olimpiai bajnok, svéd Daniel Stahl-nak mindössze két érvényes kísérlete volt, de ez is elég volt a sima győzelemhez.

Női 100 méteren a Saint Lucia-i Julien Alfred legyőzte az idén eddig veretlen amerikai Sha'Carri Richardsont, míg az ötödik helyen végző Takács Boglárka (11.18 mp) négy századra megközelítette saját országos csúcsát.

Női 200 méteren megismételte tavalyi győzelmét a jamaicai Shericka Jackson, ráadásul századra azonos időt futott, mint egy éve. A férfiak ugyanilyen távján idei legjobbját beállítva a dominikai Alexander Ogando megverte a tavalyi győztes, amerikai Erriyon Knightont.

Férfi távolugrásban izgalmas párharcban, utolsó ugrásával győzte le a görög olimpiai bajnok Miltiadisz Tentoglu a jamaicai Tajay Gayle-t.

Női 1500 méteren versenycsúccsal, 4:00.18-cal lett első a kenyai Nelly Chepchirchir, honfitársa, Brenda Chebet és az ugandai Winnie Nanyondo előtt.

Rendkívül szoros versenyt és hármas jamaicai sikert hozott a férfi 100 méter, amelyen Yohan Blake Ackeem Blake-et és Rohan Watsont megelőzte győzött. Szintén három jamaicai állhatott a dobogóra női 400 gáton: Andrenette Knight egyéni csúccsal nyert Janieve Russell és Rushell Clayton előtt.

A verseny legjobbjának járó Spiriev Bojidar-díjat Steven Gardiner kapta.

Galéria

Helyi hírekSzékesfehérvárGyulai MemorialsportatlétikaAtlétikai Magyar Nagydíj