2024.03.29, Péntek
Jövő hétvégén rendezik a Kortárs Művészeti Fesztivált Székesfehérváron
Kortárs Művészeti Fesztivál / Facebook

Jövő hétvégén rendezik a Kortárs Művészeti Fesztivált Székesfehérváron

MTI

2023.05.10. 10:00

Tánc és zene több műfajban, irodalom és könyvek, gasztroszínház, kiállítás és dizájnvásár, graffiti és tetoválás, talkshow és fényfestés - többek között ilyen programokkal várja az érdeklődőket május 19. és 21. között a 22. Kortárs Művészeti Fesztivál a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központban (SZKKK), illetve annak környékén, a Csónakázó-tónál.

Hirdetés

A szervezők tájékoztatása szerint pénteken a Corpus Rézfúvós Kvintett műsora és Szirtes Edina Mókus zenekara, a Szirtes Folk Band játszik a színpadon, majd a Hírös Gasztroszínház Wine Tourist című előadásán fiatal móri borászok borait kóstolhatja a közönség, miközben a színészek köztük járva, a helyszínen improvizálnak az éppen megtapasztalt élmények alapján.

Egy tóparti talkshow is várja az érdeklődőket: az Ivan & the Parazol tagjai beszélgetnek a "2010-es évfolyammal", olyan zenész kortársakkal, akik egy évfolyamba jártak volna egy nemlétező hippi/rock vagy pop egyetemen.

Másnap a tetoválás művészetével ismerkedhetnek meg a fesztivál vendégei. Ezen a napon tánc is lesz a színpadon a Székesfehérvári Balett Színház művészei jóvoltából, majd koncertet ad a Subtones, fellép továbbá DJ Zöld és Hien.

A záró napon az irodalom játszik főszerepet: a Nagy Magyar Versek sorozatban 80 perc költészet és muzsika várható Kamarás Iván, Oroszlán Szonja, Tompos Kátya és Szabó Balázs előadásában. Emellett a nézők előtt készülnek majd a Hősök zenekar frontembere, Mentha, azaz Ozsváth Gergely graffitiművész alkotásai, az SZKKK épületének falára a MéhKasAula egyesület készít fényfestést este. Emellett a Pankastic! zenekar és Dj Lenny Lenoks szórakoztatja a nagyérdeműt.

A Kortárs Művészeti Fesztiválhoz több művészeti csoport és szervezet is csatlakozik

Az Alba Regia Táncegyüttes pénteken ismét bemutatja a Petőfi Sándor ihlette Verslábak című előadását a Táncházban, míg a Köfém Művelődési Házban kiállítás nyílik Színek és szavak - Versek és festmények címmel.

Szombaton a Museum Caféban nyílik Tóth Csaba Keksz napló című kiállítása, a Paraba csapata pedig hajnalig tartó táncmulatságra hívja az érdeklődőket a Fezen klubba. Vasárnap este a Museum Caféban a Damara, a kisbetűs ünnepnapok és a Waiting Room zenekarok koncertje várja a vendégeket.

Helyi hírekSzékesfehérvárKortárs Művészeti FesztiválAlba Regia TáncegyüttesSzékesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ