2024.04.19, Péntek
Farsangi maszkabál a Hetedhét Játékmúzeumban
Fotó: szekesfehervar.hu

Farsangi maszkabál a Hetedhét Játékmúzeumban

szekesfehervar.hu

2023.01.19. 11:10

Az új évben is tematikus múzeumpedagógiai foglalkozásokkal várja az óvodásokat, általános és középiskolásokat a Hetedhét Játékmúzeum.

Hirdetés

A farsangi időszak hagyományait, a báli mulatságok és lakomák szokásait ismerhetik meg az érdeklődők Panci baba segítségével az egyórás, múltidéző, izgalmas program keretében - tájékoztatott róla a szekesfehervar.hu honlapján.

A Hetedhét Játékmúzeum a tanév második félévében is várja az iskolás osztályokat, óvodás csoportokat tematikus múzeumpedagógiai foglalkozásaira.

A múlt századi polgári életmódot és játékokat bemutató Moskovszky-gyűjteményt a gyerekek játékos tevékenységeken keresztül ismerhetik meg. Az autentikus játékszerekkel való játék során igazi időutazásban lehet részük.

Az egyórás foglakozásokon Grexa várából kiszabadíthatják a királylányt, Estellával nyaralni utazhatnak térben és időben, megismerhetik Lídia és Huszár, az öreg hintaló titkát, vagy megismerhetik a babaházak apró fém csodáit.

A középiskolásokat a Réber-gyűjtemény alkotásai és a hozzá kapcsolódó irodalmi művek várják

A foglalkozásokra akár bérletet is válthatnak az érdeklődők.

A vízkereszttől hamvazószerdáig - idén február 22-ig - tartó farsangi időszak hagyományosan a vidám lakomák, bálok, mulatságok időszaka.

Nincs ez másképp a Hetedhét Játékmúzeumban sem. Közeleg a bál, ideje készülődni! Mit illik felvenni? Hogyan viselkedjünk? Panci baba mindenben a gyerekek segítségére lesz. A vidám, jó hangulatú foglalkozás, a szabad felfedezés, a játék öröme és a helyszín varázsa feledhetetlen élményeket tartogat.

A múltidéző, izgalmas múzeumpedagógiai foglalkozásra a csoportok jelentkezését Varga Dóra múzeumpedagógus várja a [email protected]  e-mail címen, vagy a +36 70 661 99 84 telefonszámon.

Helyi hírekSzékesfehérvárfarsangHetedhét Játékmúzeummaszkabálprogramokcsaládi programok