2024.04.27, Szombat
Kutyatápot vegyél, ne petárdát!
dunaujvaros.hu

Kutyatápot vegyél, ne petárdát!

dunaujvaros.hu

2021.12.23. 14:56

A város lakói december 28-án, 29-én és 30-án délután adhatják le adományaikat.

Hirdetés

Harmadik éve tart Dunaújvárosban az a kezdeményezés, melynek célja, hogy

a város lakói a szilveszteri időszakban szokásos tűzijátékok helyett kutyatápot vásároljanak a négylábú kedvenceknek. Újdonság, hogy az elmúlt két esztendőben is rendkívül népszerű akcióhoz idén a város sportegyesületei is csatlakoztak

– írja a dunaujvaros.hu.

Tavaly több mint 500 kilogramm kutyatáp gyűlt össze, melyet adományként kaptt a városi ebtelep.

A szervezők nem titkolt célja, hogy túlszárnyalják a tavalyi gyűjtés eredményét, s ehhez "külső segítséget" is igénybe vesznek, mondta Pintér Tamás polgármester:

"Az idei évben olyan sportolók, sportszervezetek kapcsolódtak be a gyűjtési akcióba, akik már nagyon régóta viszik jó hírét városunknak. Fontos, hogy megvédjük a kisállatokat a petárdázástól, hangoskodástól az évnek ebben az időszakában, éppen ezért városunk is elhatározta, hogy idén nem költ olyan tűzijátékokra, petárdákra, amelyek megijesztheti az állatokat, s szeretnénk azt, hogy ezt tegyék minden részén a városnak. Éppen ezért arra kérem városunk lakosságát, hogy idén, ahelyett, hogy tűzijátékra, petárdákra, különböző hanggránátokra költenék a pénzüket, jöjjenek el a Városháza térre, keressék meg azt a faházat, ahol gyűjtjük a kisállatoknak szánt tápot. Járuljanak hozzá ők is kezdeményezéshez, ezzel is támogatva az állatmenhelyeket, illetve állatmentő szervezeteket."

Idén nem egy, hanem három napon keresztül gyűjtik a kisállatoknak szánt tápokat a Városháza téren. December 28-án, 29-én és 30-án, délután kettőtől hat óráig lesz nyitva az a faház, ahol az akcióban résztvevők leadhatják adományaikat.

 

 

Helyi hírekDunaújvárosadományállatok karácsonya