2021.07.27, Kedd
Bicskei fiatal győzött a Nagy Diák Rendszerváltoztató Teszten
Illusztráció: pexels.com

Bicskei fiatal győzött a Nagy Diák Rendszerváltoztató Teszten

MTI/OS

2020.09.27. 13:49

A 27. Országos Ifjúsági Sajtófesztivált 32 ezren követték online.

Hirdetés

Több szempontból is rendhagyó volt az idei 27. Országos Ifjúsági Sajtófesztivál. A koronavírus miatt módosított időpontban, de izgalmas programokkal és versenyekkel rendezte meg az eseményt a DUE Médiahálózat.

Az óvintézkedések miatt a korábbiakkal ellentétben nem 2000, hanem 350 diák részvételével tartották a 27. Országos Ifjúsági Sajtófesztivált. A színes programokról azonban senkinek sem kellett lemondania, ugyanis a DUE csapata élő közvetítést adott közösségi felületein, melyet 32 ezren követtek. A helyszínen szurkolt Rácz Zsófia, ifjúságért felelős helyettes államtitkár is.

A Nagy Diák Rendszerváltoztató Teszt fináléját Deutsch Tamás nyitotta meg.

A 8000 indulóból a bicskei Pintér Patrik Martin végzett az első helyen, és nyert egy berlini utat.

Ezt követően a Helló Modern Agrárium által támogatott Nagy Diák Agrárteszt versenyében a hegyesdi Benedek Enikő Zsófia vitte el a fődíjat, egy profi drónt, drónkezelő tanfolyammal.

A Nagy Diák Bűnmegelőzési Teszt döntőjében a 16 ezer indulóból a fiatalabbaknál Jakab Ádám, az idősebbeknél Baranyi Dániel Sándor lett az első - mindketten görög utazással gazdagodtak. A Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács által támogatott vetélkedő célja a fiatalok edukálása, hogyan tudják elkerülni, hogy áldozattá vagy elkövetővé váljanak.

A Nagy Diák KRESZ-tesztet idén negyedik alkalommal szervezte meg a DUE és a Generali a Biztonságért Alapítvány. Krivács Kristóf jogosítványszerzési lehetőséget, Kovács István pedig egy robogót nyert.

Helyi hírek BicskeDUEversenyfesztiválsajtódiák