2024.02.23, Péntek

Átadták a Tollpihe díjakat Székesfehérváron

szekesfehervar.hu

2017.01.22. 15:31

Immár 12. alkalommal hirdették meg a Tollpihe Meseíró Pályázatot Székesfehérváron. A 3-4., valamint az 5-8. évfolyamosok versenyének eredményhirdetése pénteken volt a Hiemer-házban, ahol a kis meseíró palántákat Csimáné Kiss Ilona iskolaigazgató és Iszkádi Erika igazgató köszöntötte.

Hirdetés

A Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtár Egyesület, a Székesfehérvári Táncsics Mihály Általános Iskola, valamint a Fehérvári Médiacentrum az előző évben immár 12. alkalommal hirdette meg a Tollpihe Meseíró Pályázatot két korosztályban: a 3-4., valamint az 5-8. évfolyamosok körében. A versenyre több, mint hetven mese érkezett be, melyek kis szerzői ma délután megtöltötték a Hiemer-ház, Házasságkötő- és rendezvénytermét, ahol sor került az eredményhirdetésre.

A díjátadáson a Táncsics Mihály Általános Iskola diákjai bemutatták Szabó Réka 5. osztályos gyermek A csodafurulya című meséjét, amivel a felső osztályosok különdíjában részesült. Ugyanúgy, mint az alsósok között Mészáros Márton 3. osztályos tanuló, Végtelen kaland című meséjével. A zsűri különdíját Zoltán László Gáspár vehette át Az előadás című meséje alapján. A 8. osztályos fiú alkotásáról nagyon elismerősen szóltak a zsűritagok, akik javasolták, hogy a jövőben is foglalkozzon írással. Az 5-8. évfolyamosok kategóriájában első helyezett lett Cseh József, második Huszár Anna, míg harmadik Buzsik Regina. A 3-4. évfolyamosok között első lett Fabók Kornélia, második helyen végzett Niederleitner Szófia, míg harmadik lett Cseh Péter.

A díjkiosztón Csimáné Kiss Ilona, a Székesfehérvári Táncsics Mihály Általános Iskola igazgatója a pályázat történetével kapcsolatban elmondta, hogy annak idején ezt a versenyt még iskolájuk indította útjára, s azok a gyerekek, akik annak idején mesét írtak, s pályáztak, már felnőttek, és gyerekeik vannak. Örömét fejezte ki a tekintetben, hogy a kezdetek óta töretlen a meseíró pályázat sikere.

A zsűriből Sohonyai Edit a pályázatot értékelve elmondta, nagyon fontos az, hogy minden pályázó gyerek mögött ott vannak a szülők, a család támogató háttere. Mint hangsúlyozta, nagyon fontos odafigyelni ezekre a fiatalokra, és egyengetni az útjukat. Majd a meseírások során nyújtott segítségét megköszönte a szülőknek. Adorján Viktor is a hála szavaival szólt mind a pedagógusok, mind a szülők segítségéről, amivel hozzájárultak a gyerekek meséinek megszületéséhez. Majd azon tapasztalatát osztotta meg a jelenlévőkkel, miszerint a vidéken élő diákok között egyre több a pályázó és a díjazott is, amivel kapcsolatban örömét fejezte ki.


Iszkádi Erika, a Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtár igazgatója elismerően szólt azokról a mesékről, amik a pályázatukra beérkeztek, és amiken keresztül a gyerekek örömet szereztek nekik. Mint fogalmazott, jó, hogy ennyi tehetséges gyermek van. Megköszönte valamennyi Fejér megyei iskola tanárának, hogy felhívásiakat eljuttatják a gyermekekhez. Majd kiemelte a Sárszentmiklósi Általános Iskolát, ahonnan nagyon sok pályamunka érkezett az idén. Külön megköszönte Zelmanné Varga Zsuzsanna pedagógus munkáját, és egyik kiadványukat adta át neki.

KultúraSzékesfehérvármeseíró pályázatgyermektollpihe díj