2024.04.20, Szombat

Jelentős fejlesztések küszöbén áll Fejér megye északi része

hirado.hu

2017.06.08. 14:04

A Pannónia Szíve program zászlóshajójának tartott Etyeken már javában dolgoznak a faluszerte meginduló beruházások első ütemén a szakemberek, valamint zajlanak a következő fejlesztési szakasz előkészületei is.

Hirdetés

Rókusfalvy Pál kommunikációs szakember, borász, a Pannónia Szíve program tervelőkészítő bizottságának elnöke a tegnapi nap folyamán az M1 Ma reggel című műsorában arról beszélt: a céljuk, hogy a program tartalommal teljen meg.

Mint elmondta, évente 100-150 ezer turista érkezik Etyekre, és valószínűleg ez tette Etyeket a régió zászlóshajójává.

A bor önmagában nem csak turisztikai eszköz, hanem a mezőgazdaságon túl még nagyon sok más szolgáltatást, kulturális és gazdasági tényezőt húz magával. A legfontosabb azonban talán az, hogy a helyieknek identitástudatot ad – szögezte le a kommunikációs szakember.

Nem azt szeretnénk, ha egy még több látogatót vonzó fesztiválunk lenne, hanem azt, hogy ami Etyeken jelenleg fejlesztés alatt áll, az a következő generációt otthon tartsa a településen, a fiatalok megtalálják Etyek varázsát, szépségét – mondta Rókusfalvy Pál. Ha ezek a fejlesztések megvalósulnak, akkor olyanok leszünk, mint egy borút akár Ausztriában, Franciaországban vagy Németországban – fűzte hozzá.

A régió ki fogja szélesíteni a Budapest-központú turizmust. Amitől Ausztriában egy többgenerációs turisztikai szolgáltatás működik, az meggyőződésem, hogy Magyarországon is működni fog; rájönnek az emberek, hogy érdemes helyben építkezni és nagy segítséget ad ehhez a kormányzat támogatása, ami a turisztikai értékeket próbálja kiemelni nem csak Etyeken, de az egész országban – jelentette ki a Pannónia Szíve program tervelőkészítő bizottságának elnöke.

 

Forrás: hirado.hu, M1 Ma reggel

GazdaságturizmusFejér megyeBudapestfejlesztésetyekPannónia Szíve