2024.03.02, Szombat

Videoton 25: Kiemelt cél a családias munkahelyi atmoszféra megteremtése

szekesfehervar.hu

2017.01.25. 15:03

Az új Videoton megalakulásának 25 éves évfordulója alkalmából három pályázatot hirdetett tavaly ősszel a munkavállalói, és azok családjai részére. A beküldött pályaművek között érdekes találmányok és rajzok is szerepeltek.

Hirdetés

A pályázatok díjait Sinkó Ottó a Videoton Holding Zrt. vezérigazgatója adta át. Mint mondta a pályamunkák kreativitása és a pályázók száma is mutatja, hogy a Videoton egy élő, lélegző cég és ha meg tudjuk szólítani a munkatársainkat, akkor kreativitásuk olyan dolgokban is kibontakozik, mint a mostani pályázat.

A tagvállalatok közötti pályamű versenyen megosztott első helyezést ért el egy hologramos szerkezet és egy lebegő autó installáció. Az alkotásoknál egyébként fontos szempont volt, hogy az elkészült mű összhangban legyen a vállalat profiljával. A cég dolgozói kabalapályázaton is összemérhették kreativitásukat. A győztes itt egy mágneses betűkből készült mű lett. A Videotonos gyerekek sem maradtak ki a versenyből, ők szüleiket rajzolták le munka közben.

„Anya/apa dolgozik” rajzpályázat

Az új VIDEOTON 25 éves jubileuma alkalmából a dolgozók gyermekei számára meghirdetett „Anya/Apa dolgozik” rajzpályázatra összesen 38 rajz érkezett be. Volt olyan rajz, amelyet testvérek közösen készítettek, voltak, akik több alkotással is készültek.

VT 25 éves Tagvállalati pályamű

A tagvállalatok számára jubileumi versenyt hirdetett a Videoton, ahol a feladat szerint olyan pályaművet kellett készíteni, amely összhangban van az adott cég profiljával. Külön kitétel volt, hogy az elkészített tárgy alapvetően a pályázó technológiáján, tevékenységén alapuljon.

VIDEOTON KABALAPÁLYÁZAT

2016 őszén a VIDEOTON Kabalapályázatot hirdetett tagvállalatai részére a 25 éves jubileum alkalmából. Olyan kabala elkészítése volt a feladat, amely megjelenésében a mai VIDEOTONRA, az általa gyártott alkatrészekre, technológiáira és egyéb jellemzőire utal A pályázatra bárki nevezhetett, nem csak VT dolgozók, hanem családtagok is.

Az új VIDEOTON megalakulása a 1991. december 5-ei naphoz köthető, amikor is egy teljesen új tulajdonosi struktúrával rendelkező, egy teljesen más irányba vezető stratégiát követő nagyvállalat kezdte meg új működését. Ennek eredményeképpen a Videoton Holding ZRt. mára Magyarország legnagyobb magyar magántulajdonban lévő ipari vállalatcsoportja lett. Tudatos és konzekvens stratégiájának köszönhetően a cégcsoport 2009, a gazdasági világválság óta számos egyedülálló eredményt tudhat maga mögött. A Videoton elismert és preferált beszállító vagy stratégiai gyártópartner több tucat jól ismert világmárka számára az autóipar, az ipari alkalmazások és a kis háztartási gépek piacán. Stabil piaci helyzete, elismert üzleti partner státusza alapján a Videoton nemcsak rendkívül erős pénzügyi pozícióval rendelkezik, de további növekedése is biztosított.

Videoton vezetése a stratégiai célkitűzések megvalósítása mellett messzemenően figyelembe veszi munkavállalóinak érdekeit és igényeit is. Kiemelt figyelmet fordít munkavállalóira, bérezésük, munkakörülményeik folyamatos fejlesztésére, családias munkahelyi atmoszférát, hosszú távú, stabil munkahelyeket és juttatások egyre szélesebb körét kínálva dolgozóinak. Ebbe a célkitűzésbe illeszkedett ezen 3 pályázat meghirdetése is, ami lehetőséget adott a Videoton dolgozóinak arra, hogy kifejezésre juttathassák a vállalathoz való tartozásukat, illetve hogy aktívan részt vegyenek a vállalat jubileumának megünneplésében.

GazdaságSzékesfehérvárpályázatvideotoncsaládi programokmunkavállalókkreatív találmányok