2024.04.26, Péntek

Megállapodást kötött az MVM és a Dunaújvárosi Egyetem

mti

2016.07.27. 13:13

Az egyiknek szakember kell, a másik képezni tudja azokat.

Hirdetés

Megállapodást kötött kedden az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. és a Dunaújvárosi Egyetem azzal a céllal, hogy erősítsék a modern kor követelményeihez alkalmazkodó együttműködést a gazdaság és a felsőoktatás között. 

    

Az együttműködés ünnepélyes aláírásán Csiba Péter, az MVM Zrt. elnök-vezérigazgatója hangsúlyozta, hogy a nemzeti tulajdonú energetikai vállalatnak jól képzett szakember utánpótlásra van szüksége, a Dunaújvárosi Egyetem pedig jelentős képzési kapacitásokkal rendelkezik.


András István, a Dunaújvárosi Egyetem rektora azt emelte ki, hogy az MVM Csoport hasznos kutatási és megvalósítási terület a fiatal szakemberek számára, a korszerű gyakorlati tudás megszerzésére.
    

Az MVM közleményében emlékeztet arra, hogy új, középtávú stratégiája szerint minden eddiginél nagyobb hangsúlyt fektet az innováció támogatására és a megújuló energiaforrások bővítésére, emellett kiemelten kívánja támogatni a magyar energetikai szabadalmakat. Ennek megfelelően segíti a számára fontos tanszékek és laborok munkáját és a szakmai profiljába illeszkedő képzési programokat, illetve a minőségi oktatást - közölték.

GazdaságDunaújvárosfelsőoktatásduális képzésmvm