2020.02.25, Kedd

Hirdetés

A horgászat a legtöbb embert vonzó szabadidős sport hazánkban
MTI Fotó: Koszticsák Szilárd - Áder János köztársasági elnök (j) és Szűcs Lajos fideszes országgyűlési képviselő, a Mohosz elnöke a Magyar Horgászat Nagyköveteinek VII. találkozóján és horgászversenyén a palotavárosi tavaknál 2019. május 23-án.

A horgászat a legtöbb embert vonzó szabadidős sport hazánkban

MTI

2019.05.24. 14:08

A horgászat a legtöbb embert vonzó szabadidős sport hazánkban - jelentette ki a köztársasági elnök csütörtökön, a Magyar Országos Horgász Szövetség által szervezett Magyar Horgászat Nagyköveteinek VII. találkozóján és horgászversenyén, Székesfehérváron.

Hirdetés

A palotavárosi tavaknál megtartott eseményt követően Áder János hangsúlyozta, hogy egyre több horgász van Magyarországon, jelentősen nőtt a számuk az elmúlt években, hiszen "420 ezerről indultunk és lassan 500 ezernél leszünk".

Úgy vélte, mindez köszönhető a csütörtökihez hasonló, a horgászatot népszerűsítő rendezvényeknek, a természetes vizekben lévő több halnak, a sok új és felújított, "újrahalasított" tónak, mert "élményekkel ajándékozzák meg a horgászokat".

Áder János szerint "a horgászat értelmes szabadidőtöltés, és talán a fiatalok is rabjai lesznek egyszer".

A viadalon a MOHOSZ megyei és területi szövetségeinek képviselői, élversenyzők és a nagykövetek vettek részt, összesen hatvanöten. Áder János a fehérvári versenyt az erős szél miatt nem nevezte ideálisnak, de a fogási eredménnyel elégedett volt.

Az államfő a verseny végi mérlegelés szerint 15,5 kilogramm halat fogott, amivel a nagykövetek versenyében az ötödik helyet szerezte meg. A győztes Csőre Gábor színművész lett 32,26 kilogrammal.

Aktuálishorgászat szabadidős sportSzékesfehérvárFejér megyePalotavárosi tavak