2024.04.19, Péntek
Hetedszer lesz Hetedhét Játékfesztivál a hétvégén Székesfehérvár belvárosában

Hetedszer lesz Hetedhét Játékfesztivál a hétvégén Székesfehérvár belvárosában

szekesfehervar.hu

2019.05.24. 15:16

Felhővadászat, lovagi torna, bábjáték-automata, fotószínház, kézműves foglalkozások, hétpróbás kalandok a mesebeli számok világában és rengeteg játék, no meg báb- és meseelőadások, koncert Szalóki Ágival és Rutkai Borival – élményteli hétvégét kínál a hetedik Hetedhét Játékfesztivál a fehérvári belvárosban május 25–26-án.

Hirdetés

A népszerű játékfesztivál május 25–26-án hetedszer lesz a terepe annak, hogy a Hetedhét Játékmúzeumban őrzött értékek Székesfehérvár utcáin is megjelenjenek egy mesés kaland formájában.

A Hetedhét Játékfesztivált megelőző pénteken, május 24-én Mesés kertek címmel gyermek kertépítő versenyt rendeznek a Zichy ligetben: 16–19 óráig a város 23 óvodás csapata dolgozik majd a Zenepavilon mellett. A feladat egy előre elkészített virágágyásba a gyerekek által kigondolt, pedagógus vagy szülői segítséggel kivitelezett fantáziakert kialakítása. A kiskerteket két hétig lehet látni a Zichy ligetben, az első három helyezett kert alkotóit díjazzák.

 

 

A két nap alatt ingyenesen látogatható a régi idők játékait bemutató különleges Moskovszky-gyűjtemény és a kedvenc mesék hőseit megidéző Réber-kiállítás is. 

"Egyszerűen jött az ötlet, hogyha van egy gyönyörű játékmúzeumunk, akkor nekünk, Székesfehérváron a Gyereknap a játékmúzeumhoz kötődjön és a játékfesztiválról kell, hogy szóljon. Így született meg a gondolat és a megvalósítás, köszönhetően Nagy Veronikának és Szegő Krisztinának. Már a kezdetekkor határozott céllal fogalmaztuk azt meg, hogy ez a játékfesztivál minőségi kell, hogy legyen és a művészi színvonalnak kell meghatároznia a rendezvényt. Úgy érzem, jó úton vagyunk és nyugodtan állíthatjuk, hogy ez ma Magyarország egyik legnívósabb gyermekrendezvénye." - mondta el Brájer Éva alpolgármester.

 

 

A gyermeknapi hétvégén a Fő utca óriási játszótérré változik: idén is lesz felhővadászat, ami minden évben nagy siker, de a városba érkezik a Tintaló Cirkusz is, amelynek sátrába csak a gyerekek léphetnek be.

Bakurecz Ildikó, a Fehérvár Programszervező Kft. munkatársa elmondta, hogy lovagi torna, középkori kaszinó, sok-sok fajáték, logikai és ügyességi játékok, kreatív kézműves és képzőművészeti foglalkozás, fotószínház is várja a látogatókat. A szervezők most is azt kérik: hozzák el régi, megunt játékaikat, hogy a fesztiválon új gazdára találhassanak. Cserébe hazavihetnek egy másikat, vagy választhatnak azok közül, amelyeket a Hetedhét Játékmúzeum önkéntesei készítettek. Lesz majd fotózás az otthonról hozott kedvenc játékkal, az elkészült fényképek a múzeum virtuális gyűjteményét gyarapítják.

AktuálisHétpróbás Hetedhét JátékfesztiválSzékesfehérvárFejér megyeGyermeknap