2024.04.20, Szombat
Összefogásra hívják a fehérváriakat - készenléti alap és kétszer tízmillió forintos felajánlás
szekesfehervar.hu

Összefogásra hívják a fehérváriakat - készenléti alap és kétszer tízmillió forintos felajánlás

szekesfehervar.hu

2020.03.16. 15:35

Készenléti alapot hoznak létre Székesfehérváron, amelybe tízmillió forintot ajánl fel a Denso. Ezt hétfőn délután Szincsák Attila ügyvezető igazgató jelentette be Székesfehérvár polgármesterével közös sajtótájékoztatóján. Dr. Cser-Palkovics András egy másik adományról is szólt: a Videoton Holding Zrt. is csatlakozott, és szintén tízmillió forintot ajánl fel a létrejövő alapba. A Hungrana a fertőtlenítéshez szükséges anyagot ajánlott fel.

Hirdetés

A kezdeményezés célja, hogy a koronavírus-járvány elleni védekezést támogassák.

Még múlt héten hívta egyeztetésre a székesfehérvári nagyfoglalkoztatókat dr. Cser-Palkovics András. A polgármester a koronavírus-járvány terjedése elleni védekezésről egyeztetett a cégekkel, és ennek kapcsán a Denso kezdeményezte egy készenléti alap létrehozását a városban. Ezt a rendkívüli helyzet előálltakor a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház, az egészségügyi alapellátás, vagy a védekezésben résztvevők használhatják fel a koronavírus-járvány megfékezésére végzett tevékenységükhöz.

Denso Gyártó Magyarország Kft. képviseletében Szincsák Attila ügyvezető igazgató jelentette, hogy első felajánlóként a vállalat tízmillió forintos felajánlást utal át a készenléti alapba. A támogatók sorába már egy újabb fehérvári cég is belépett, a Videoton Holding Zrt. is tízmillió forintot adományoz. A Denso Gyártó Magyarország közel ötezer embert foglalkoztat Székesfehérváron. A vállalat igazgatója is felhívta arra a figyelmet, hogy az emberek szabálybetartása a legfontosabb! Ha nem tartjuk be azokat az intézkedéseket, amit kormányzat meghozott végeláthatatlan harc lesz. 

Összefogásból jelesre vizsgázik Székesfehérvár

Dr. Cser-Palkovics András polgármester a közösség nevében megköszönte a felajánlásokat, és hozzátette: az önkormányzat által létrehozott adományszámlán lehetőség van bárkinek adományoznia a kórház számára.

Az adományszámla száma: 12023008-00153647-06700001 

Azt kérik, hogy a közlemény rovatban minden esetben kerüljön feltüntetésre a cél, ezúttal a KORONAVÍRUS ELLENI VÉDEKEZÉS. 

A kialakult helyzetben minden felajánlás fontos, és szerencsére a tapasztalatok azt mutatják, hogy van is erre szándék a cégek és magánszemélyek részéről. A hétfői nap folyamán például egy nagyobb mennyiségű eszközfelajánlás érkezett a Hungrana Kft. részéről, akik kézfertőtlenítő szert adományoznak, amely a fehérvári háziorvosok és egészségügyi intézmények számára jelent nagy segítséget majd a mindennapi működés során. Cser-Palkovics András külön megköszönte valamennyi politikai pártnak, hogy közösen tudunk a leghatékonyabban fellépni.

AktuálisSzékesfehérvárKoronavírusjótékonyság