2024.03.28, Csütörtök
Ne használják a játszótereket! - szombattól lezárják a szabadtéri sportpályákat is
szekesfehervar.hu - Fotó: Simon Erika

Ne használják a játszótereket! - szombattól lezárják a szabadtéri sportpályákat is

szekesfehervar.hu

2020.03.20. 15:00

A koronavírus terjedésében nemcsak a beltéri, de a szabadtéri eszközök közös használata is kockázatot jelent: az önkormányzat ezért bezáratta a kerítéses játszótereket, a nyitott játszóparkokat pedig körbeszalagozza a Városgondnokság. Szombattól a szabadtéri sportpályákat is lezárják. Kérik a lakosokat: saját, családjuk és a városban élők védelmében tartsák be ezeket a szabályokat!

Hirdetés

A családok és a nagyobb iskoláskorú gyerekek érintkezése a játszótereken növeli a koronavírus terjedésének a kockázatát: az eszközök közös használata, illetve a személyek közötti közeli kontaktus kedvez a kórokozók terjedésének.

 

 

Az önkormányzat korábbi intézkedése alapján a kerítéssel körbevett játszótereket lezárták, ma pedig a Városgondnokság munkatársai elkezdték körbeszalagozni a nyitott játszótereket is. Kérik a szülők együttműködését: egészségvédelmi okokból ne vigyék, engedjék be oda kisebb vagy nagyobb gyermekeiket!

 

 

A sportpályák és a fitneszparkok használata hasonló veszélyeket rejt magában: az önkormányzat szombat reggeltől a szabadtéri sportpályákat is lezárja a vírus továbbterjedésének a megakadályozására. Az intézkedések betartásában a polgárőrség segítségét kérte a város, ők fognak járőrözni az érintett területeken, és hazaküldik az ott tartózkodókat.

AktuálisSzékesfehérvárFejér megyesportpályájajátszótérlezárás Koronavírus