2024.04.25, Csütörtök
Innovatív fejlesztő foglalkozások a székesfehérvári iskolákban
szekesfehervar.hu

Innovatív fejlesztő foglalkozások a székesfehérvári iskolákban

szekesfehervar.hu

2020.02.04. 14:06

Az Auchan az Ifjúságért Alapítvány támogatásával a SZÉNA Egyesület szakmai műhelye - a FókuszCsoport - fejlesztő foglalkozásokat, tréningeket valósított meg székesfehérvári általános- és középiskolákban.

Hirdetés

A Fókuszcsoport tagjai különböző szakterületen jártas szakemberek, akik azzal a céllal fogtak össze a SZÉNA Egyesület égisze alatt, hogy olyan módon erősítsék a közoktatásban dolgozók munkáját, hogy az leginkább hozzájáruljon a székesfehérvári fiatalok fejlődéséhez. Az Auchan az Ifjúságért Alapítvány támogatásának köszönhetően 2019 szeptemberétől 2020 januárjáig 10 osztály, osztályonként 10 tanóra időtartamban vehetett részt a foglalkozásokon. A témát minden esetben az iskola vezetősége választotta ki, figyelembevéve azt, hogy az illető osztálynak mire van leginkább szüksége. A kínált témák között szerepelt közösségfejlesztés, pályaorientáció, önismeret valamint iskolai bántalmazás.

A SZÉNA Egyesület célja további mecénások bevonása a projektbe, akik az Auchan az Ifjúságért Alapítvány mintájára - a célt és a tevékenységet is fontosnak tartva - a SZÉNA Egyesülettel karöltve vállalják, hogy támogatják a székesfehérvári fiatalok valós készségfejlesztését élményalapú pedagógiai módszerekkel. A program kiemelt együttműködő partnere a Székesfehérvári Tankerületi Központ.

AktuálisSzékesfehérvárFejér megyefejlesztő foglalkozásAuchan