2024.04.19, Péntek
Új gépjárművet kapott ajándékba a Szent Kristóf Ház
szekesfehervar.hu - Lugosi Balázs

Új gépjárművet kapott ajándékba a Szent Kristóf Ház

szekesfehervar.hu

2020.01.30. 17:00

Különleges képességű fiatalok biztonságos szállítása érdekében, a Székesfehérvári Szent Kristóf Ház fennállásának tizedik évfordulója alkalmából, csütörtökön délelőtt egy új személygépjárművet adott át Spányi Antal, püspök az intézmény részére. Az autó az eddig használt, húsz éves járművet váltja és lehetőséget biztosít, hogy orvosi ellátásra, családi kapcsolattartásra, ügyintézésre vagy programokra vihessék a fiatalokat.

Hirdetés

A kiválasztott Opel Zafira típusú gépjármű nagy méretű utasterének és csomagtartójának köszönhetően, óriási segítséget jelent a nehezebben mozgó, vagy akár kerekesszékes fiatalok utaztatásához, a kerekesszék szállításához is.

A Szent Kristóf Ház fiataljai nagy izgalommal, énekkel, verssel készültek az autó átadására.

 

 

„Tíz esztendővel ezelőtt a Székesfehérvári Egyházmegyei Karitászon belül fogalmazódott meg az igény, illetőleg szükség, hogy indítsunk egy olyan ellátási szolgáltatást, ami a fogyatékkal élők felé fordul.

 

 

Láttuk, hogy sok olyan fogyatékkal élő fiatal van a városban, aki iskolából kikerülve nem talál munkahelyet és otthon ragad. Ezzel még egy családtagot magával húz, hiszen valakinek felügyelnie, segítenie kell a mindennapokban. Kezdetben nappali intézményt indított a Karitász és nagyon gyorsan megtelt a huszonöt férőhelyes ház.

 

 

Később tapasztaltuk, hogy több olyan fiatal van, akiknek nem biztonságos a családi háttere, vagy nincs is családja, ezért később lakhatási részt is kialakítottunk, jelenleg tizenegy fiatal lakik bent, nekik nincs is hova hazamenjenek.

 

 

A fiatalokat abban segítjük, hogy értelmesen teljen a napjuk, fejlesztő foglalkozásaink, programjaink vannak.” - összegezte a Székesfehérvári Szent Kristóf Ház történetét Magyar László, a Szent Kristóf Ház intézményvezetője.

 

 

Az autó segítségével az ellátottak és segítőik el tudnak mozdulni a házból, el tudnak menni együtt különféle eseményekre, programokra. Nagy öröm, hogy ezt az autót sikerült megvenni, a Székesfehérvári Egyházmegye erejéből és állami támogatásból.” - emelte ki Spányi Antal, püspök, aki a használatba vétel előtt megáldotta a gépjárművet.

AktuálisSzékesfehérvárFejér megyeadománySzent Kristóf Ház