2024.04.24, Szerda
Elkészült a Vasvári Pál Általános Iskola tornacsarnokának felújítása
szekesfehervar.hu - Fotó: Molnár Artúr

Elkészült a Vasvári Pál Általános Iskola tornacsarnokának felújítása

szekesfehervar.hu

2020.01.23. 16:47

Elkészült a Vasvári Pál Általános Iskola tornatermének felújítása, amelynek keretében a több mint 50 millió forintos állami támogatásból 221,6 négyzetméter nyílászárót cseréltek ki, valamint akadálymentes mosdót alakítottak ki. A tornaterem az Alba Fehérvár Kosárlabda Akadémia egyik utánpótlás bázisául is szolgál.

Hirdetés

A felújítás keretében 221,6 négyzetméteren cserélték ki a régi kopolit üvegfelületet, modern, műanyag hang- és hőszigetelt nyílászárókra, valamint a tornafolyósón egy akadálymentes mosdót is átadtak a mai napon.

 

 

A beruházás kapcsán az iskola igazgatója Laczkó Gábor úgy fogalmazott, hogy nagy előrelépést jelent az intézmény mindennapjaiban a felújítás: „Most már olyan a tornacsarnok, amely megfelel a mindennapos testnevelés követelményeinek. Azért is volt fontos ez az ablakcsere, mivel az iskola tornatermében a tanítási időszak után sem áll meg az élet, a Vasvári az egyik bázis intézménye az Alba Fehérvár Kosárlabda Akadémiának. Bízok abban, hogy a csarnok felújítása itt nem áll meg, remélem a következő lépésben, az akadémiával együttműködve megtörténhet a padlóburkolat cseréje is.”

 

 

Dr. Cser-Palkovics András köszönetet mondott a kivitelező cégnek a gyors és precíz munkájáért, valamit örömét fejezte ki, hogy a régen várt beruházás megvalósult. „Ez a beruházás első sorban 363 vasváris kisdiáknak készült, kívánom, hogy érezzék jól, biztonságban és komfortosabban magukat a megszépült és világos csarnokban.” – tette hozzá Fehérvár polgármestere.

„Az állami intézményfenntartó alapfeladata az, hogy mind szakmailag, mind a technikai feltételeket illetően biztosítsa a mindennapok oktató-nevelő munkájához szükséges feltételeket. Ezért is öröm az, amikor egy olyan jelentős megújulást ünnepelhetünk, ami itt, a Vasváriban is tetten érhető. Éppen ezért volt ma más és jó ebbe a tornaterembe jönni, úgy, hogy az fényárban úszik és a balesetveszélyes kopolit üveg helyén korszerű műanyag nyílászárók fogadtak.” – mondta Török Szabolcs tankerületi igazgató.

Az átadó ünnepség további részében az iskola alsó és felső tagozatos diákjai kosárlabda, talajtorna, gimnasztika és akrobatikus rock and roll bemutatót tartottak, valamint elhangzott két kedves és vidám vers a testmozgás fontosságáról.

AktuálisSzékesfehérvárFejér megyetornateremfelújítás Vasvári Pál Általános Iskola