2020.09.23, Szerda

Hirdetés

A Fejér Megyei Önkormányzat együttműködésével folytatja hiánypótló tevékenységét a Fejér Megyei CIC
fejer.hu

A Fejér Megyei Önkormányzat együttműködésével folytatja hiánypótló tevékenységét a Fejér Megyei CIC

fejer.hu

2020.01.27. 17:40

A következő három évben is az Echo Innovációs Műhely látja el Fejér megyében a Civil Információs Centrum feladatait a Miniszterelnökséget vezető miniszter döntése alapján.

Hirdetés

A közhasznú egyesület szoros partnerségben dolgozik a Fejér Megyei Önkormányzattal a megye fejlesztésén. A részletekről Zugor Zsuzsanna, az Echo Innovációs Műhely elnöke és Dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke adott tájékoztatást.

A múlt év végén újra meghirdette a Miniszterelnökség Civil Kapcsolatok és Társadalmi Konzultáció Főosztálya a „Civil Információs Centrum" címbírtokosi pályázatot, amelyre az Echo Innovációs Műhely is sikeres pályázatot nyújtott be. Fejér megyében az Echo Innovációs Műhely 2012 óta működteti a miniszter döntése alapján a Civil Információs Centrumot, partnerségben a megyében működő jelentősebb önkormányzatokkal, kiemelten a Fejér Megyei Önkormányzattal. A három évre szóló Civil Információs Centrum címbirtokosság 2019-ben lejárt, ezért a Miniszterelnökség kiírta a 2020-2022 évekre szóló pályázatot, melyen ismét sikeresen indult az Echo.

Zugor Zsuzsanna, az Echo Innovációs Műhely elnöke arra is felhívta a figyelmet, hogy hamarosan indul a Magyar Falu Program részeként a falusi civil alap, a kevesebb mint 5000 lakosú településeken működő, ott székhellyel, telephellyel rendelkező civil szervezeteknek. Ez a keret 5 milliárd forint lesz és pályázati úton kaphatják meg a civil szervezetek. A nonprofit szervezetek két tevékenységi körre pályázhatnak majd: rendezvények és programok megvalósítására, illetve eszközbeszerzésre, vagy esetleg ingatlanfejlesztésre, ingatlanvásárlásra is. Ezen pályázatokkal kapcsolatosan hamarosan tájékoztató fórumot tartanak majd, de a január 31-i Civilek Napjára is várják a szervezeteket, intézményeket.

Dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke elmondta, hogy az Echo által működtetett Fejér Megyei CIC hiánypótló szerepet tölt be a megyében és jelentősen hozzájárulnak Fejér megye fejlődéséhez.

 

Képfelirat

 

A Fejér Megyei Közgyűlés elnöke elmondta, hogy a feladatok átalakulása után, 2012-től a Fejér Megyei Önkormányzata is sok pályázatot kezel, ilyen pályázatok voltak elsősorban a TOP programok, de közreműködnek más EFOP-os, vagy a Magyar Falu Program kapcsán is. Ezen pályázatok esetében is kiváló partnernek bizonyult az Echo, amely a megyei foglalkoztatási paktum és a Fejér Termék Program kapcsán is együtt dolgozik a megyei önkormányzattal. Dr. Molnár Krisztián szólt arról is, hogy az Echo Innovációs Műhely az elmúlt években 65 Fejér megyei településsel együttműködésben indította el a cselekvő közösségek és a helyi identitás fejlesztését segítő programját, több száz szervezetnek nyújtott konkrét segítséget pályázati elszámolásokban, és közel 4 milliárd forint érkezett a civil szervezetekhez a fejlesztő munkájuk nyomán.

Szakmai tanácsadás révén jogi, pénzügyi, forrásteremtési, társadalmi felelősségvállalással kapcsolatosan nyújt segítséget a szakembergárda. Az elmúlt években is sokrétű, hiánypótló feladatot látott el a Fejér Megyei Civil Információs Centrum a térségben, széles körű partnerségben a civil szervezetek, megyei és helyi önkormányzatok, közigazgatási intézmények, egyházak, média és gazdasági szereplők számára nyújtott szakmai szolgáltatásokat, melyeket továbbra is folytatni fog.

 

A Fejér Megyei Önkormányzatnak a jövőben is kiemelt célja a civil szervezetekkel való kapcsolattartás, ezért továbbra is partneri együttműködéssel támogatja az Echo Innovációs Műhely, és általa a Fejér Megyei Civil Információs Centrum sokoldalú, hiánypótló tevékenységét Fejér megyében. A CIC irodájának februártól ismét a Fehérvári Civil Központ ad otthont.

AktuálisFejér Megyei ÖnkormányzategyüttműködésFejér megyeCivil Információs Centrum