2024.03.28, Csütörtök
Főhajtás hősi halottaink előtt - néma koszorúzások voltak Székesfehérváron
szekesfehervar.hu - Fotó: Simon Erika

Főhajtás hősi halottaink előtt - néma koszorúzások voltak Székesfehérváron

szekesfehervar.hu

2019.11.01. 08:00

Hősi halottak, elhunyt katonák emléke előtt tisztelegtek a város, a megye képviselői, valamint a Magyar Honvédség katonái. Tegnap először a sírkertekben és a Budai úti laktanyánál, illetve a Helyőrségi Művelődési Otthonban hajtottak fejet, majd a megemlékezések a Városház téri II. világháborús emlékműnél értek véget néma koszorúzással.

Hirdetés

Halottak napja alkalmából hajtottak fejet az elhunyt katonák és díszpolgárok emléke előtt a város és a megye önkormányzatának képviselői, valamint a Magyar Honvédség katonái.

 

 

A megemlékezések a Hosszútemetőben kezdődtek, ahol Szigli István önkormányzati képviselő, Pálffy Károly, a Fejér Megyei Közgyűlés alelnöke és Solymosi Ferenc ezredes helyeztek el koszorút.

 

 

A Szentlélek katonatemetőben Mészáros Attila alpolgármester, Pálffy Károly alelnök és Erdődi Zsolt ezredes rótták le tiszteletüket, majd a Béke téri orosz katonatemetőben Molnár Tamás önkormányzati képviselő, Bihácsi István, a Fejér Megyei Közgyűlés alelnöke, valamint Márkus Ferenc ezredes tisztelegtek a hősi halottak emléke előtt.

 

 

Az egykori Budai úti laktanyánál dr. Dienesné Fluck Györgyi önkormányzati képviselő, Bihácsi István alelnök, dr. Torma Géza Ágoston ezredes és vitéz Smohay Ferenc magyar királyi zászlós helyeztek el koszorút.

 

 

A Helyőrségi Művelődési Otthon udvarán álló Katona-emlékoszlopnál dr. Kovács Zsoltné önkormányzati képviselő és dr. Torma Géza Ágoston ezredes adózott a hősök emléke előtt.

 

 

A megemlékezések a Városház téri II. világháborús emlékműnél értek véget: dr. Cser-Palkovics András polgármester, Pálffy Károly alelnök, valamint Törő Gábor országgyűlési képviselő és Schmidt Zoltán dandártábornok emlékeztek a város katonáira.

A székesfehérvári izraelita, rác és evangélikus sírkertekben, valamint a csalai katonasíroknál és a Gyergyó Emlékparkban is koszorút, illetve sírcsokrokat helyeznek el az elhunyt katonák, valamint eltemetett díszpolgárok tiszteletére.

 

Galéria

Aktuálishősi halottakmegemlékezésSzékesfehérvárFejér megye