2024.04.20, Szombat
Székesfehérvár egyik legkorszerűbb intézménye lett a megújult Batthyány utcai rendelő
szekesfehervar.hu - Fotó: Molnár Artúr

Székesfehérvár egyik legkorszerűbb intézménye lett a megújult Batthyány utcai rendelő

szekesfehervar.hu

2019.10.02. 13:04

Befejeződött a maroshegyi Batthyány utcai rendelő felújítása, hétfőtől - közel fél év után - ismét ott várták a betegeket a körzetekben rendelő háziorvosok. A közel 90 millió forintból megújult rendelő teljesen akadálymentes lett, megújult a váróterem és a rendelők is, valamint a régi azbeszt pala helyett új, sík, hőszigetelt tetőszerkezetet kapott az épület.

Hirdetés

Elkészült a Batthyány utcai orvosi rendelő felújítása, a munkálatok végeztével hétfőtől tértek vissza megszokott helyükre a háziorvosi rendelések.

 

 

A rendelőt teljesen akadálymentesítették, sor került a dolgozók szociális blokkjának átalakítására és megújultak a várótermek és a rendelők is. Az épület teljes villamos és gépészeti rendszerét is felújították. Az épület tetején levő azbeszt palát új, sík, hőszigetelt tetőszerkezetre cserélték. A munkák során elvégezték a homlokzat szigetelését, színezését is, és a nyílászárókat is kicserélték.

 

 

"Pár évvel ezelőtt elfogadtunk egy rendelőfelújítási programot, amit Kégl Györgyről neveztünk el. A város rengeteget köszönhet az alapellátásban dolgozó szakembereknek, fontos hogy modern, XXI. századi rendelők várják a fehérváriakat megfelelő eszközparkkal felszerelve. Most uniós forrásból, közel 90 millió forintból tudtuk felújítani a maroshegyi rendelőt, amely teljesen akadálymentes lett." - mondta el a bejáráson Cser-Palkovics András polgármester.

 

 

"Alapos műszaki felújítás történt, megújult a tetőszerkezet, kicserélték az elektromos hálózatot és a gépészeti rendszert, valamint a nyílászárókat is. Akik erre járnak, láthatják, hogy építészetileg is egy modern, letisztult, esztétikus épület jött létre. Számos eszközfejlesztés is megvalósult, ami magas színvonalú gyógyítást tesz lehetővé." - emelte ki Brájer Éva, Maroshegy önkormányzati képviselője, aki további fejlesztésekről is szólt. A Budapest – Balaton kerékpárút állami projekt keretében hamarosan megújul az iskola és a rendelő környezete, a rendelő előtt párhuzamos parkolókat alakítanának ki, felújítják a rendelő mögötti kis utat és mintegy harminc parkolóhelyet is kialakítanak.

 

Brájer Éva, Maroshegy önkormányzati képviselője arról is tájékoztatta a városrészben élőket, hogy 2020. január 1-től Dr. Orendt Jácint helyett  Dr. Csőke Nóra doktornő lép be új orvosként. 

A bejáráson részt vett Östör Annamária egészségügyi és sporttanácsnok is, aki elmondta, hogy a városban jól halad a rendelőfelújítási program. Dr. Bráth Endre háziorvos a dolgozók és a betegek nevében is köszönetet mondott a fejlesztésért, kiemelve, hogy mostantól a legkorszerűbb eszközöket használhatják a gyógyítás során.  Dr. Kovács Krisztián háziorvos megköszönte a maroshegyieknek, hogy fél évig türelemmel viselték a felújítást amelynek köszönhetően mára 21. századi  körülmények között gyógyulhatnak.

AktuálisSzékesfehérvárFejér megyeMaroshegy orvosi rendelőfelújítás