2024.04.26, Péntek
Elkezdődik a park és a parkoló építés a Corvinus Székesfehérvári Campusán
szekesfehervar.hu - Fotó: Molnár Artúr

Elkezdődik a park és a parkoló építés a Corvinus Székesfehérvári Campusán

szekesfehervar.hu

2019.10.04. 08:00

A végéhez közeledik a hangulatos egyetemi kisváros kialakítása a Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusán. A századelő hangulatát idéző felújított épületek körül parkolókat és zöld közösségi tereket alakítanak ki árnyas fákkal és stílusos utcabútorokkal.

Hirdetés

Néhány hete vették birtokba a diákok a Corvinus második épületét, a város pedig vállalta, hogy a két épület közötti és melletti területet megújítja.

 

 

"A területrendezés egyik része, hogy 33 parkoló épül, az új épület körül pedig parkot alakítunk ki. Két ütemben készül el a munka, a szilárd burkolatok nagy része még az idei évben, november 30-ig elkészül: a parkolók megépülnek és elkészülnek a parkrendezéshez szükséges szilárd burkolatok is mintegy 550 méter kerti szegéllyel és 1250 m2 térkő burkolattal. Az ehhez szükséges forrásról korábban már döntött a közgyűlés, a beruházás 130 millió forintból valósul meg a Városgondnokság kivitelezésében. A zöldfelület kialakítása tavasszal történik meg." - mondta el a beruházásról Mészáros Attila alpolgármester.

 

 

A környéken élők szempontjából foglalta össze a beruházás jelentőségét Dr. Dienesné Fluck Györgyi önkormányzati képviselő.

Elmondta, hogy az új parkolók építésének egyik következménye lesz, hogy a Hadiárva utcában megszűnik a zsúfoltság, amit a parkoló autók okoznak. A képviselő örömét fejezte ki annak kapcsán is, hogy tovább szépül a környék, a parkosítás mellett a campus körül új kerítés is épül.

AktuálisSzékesfehérvárFejér megyeCorvinus Egyetemparkosítás