2024.03.28, Csütörtök
Továbbra is az élen az Agárdi Pálinkafőzde kiváló pálinkái!
Agárdi Pálinka - Facebook

Továbbra is az élen az Agárdi Pálinkafőzde kiváló pálinkái!

Gárdony Város Hivatalos Oldala - Facebook

2019.07.17. 13:00

A legtöbb top minősítést szerezte a főzde az idei Nemzeti Pálinkakiválóság Programon, mely immár ötödik éve az Agrárminisztérium kiemelt pálinka támogatását célzó programja.

Hirdetés

24 pálinkaház 157 termékével nevezett a 2019-es megmérettetésre, közülük 22 pálinkaház 93 pálinka terméke került be a nemzeti pálinkakiválóságok sorába.
Idén új szabályzat alapján a nevezhető tételek száma korlátozva volt, egy főzde maximum 9 pálinkával indulhatott, és 3 tétel volt a kötelező minimum.
Az Agárdi Pálinkafőzde élve a lehetőséggel, 9 termékkel nevezett a versenyre az öt alapkategóriából (vilmoskörte, körte, kajszi, szilva, illatos szőlő), és a mezőnyben egyedüliként mindegyik tétele minősítést kapott. A nevezett 9 tételből pedig 6 kapott TOP minősítést, ezt más rajtuk kívül nem érte el. Az elmúlt több mint másfél évtized munkájának gyümölcse nemcsak a palackokban jelenik meg, hanem évről évre azokon a szakmai megmérettetéseken is, melyeken részt vesz az Agárdi.
Miközben a főzde folyamatosan keresi az innovációs lehetőségeket, és évek óta a párlat-szortiment fejlesztésén tevékenykedik, a pálinka továbbra is szívügyük maradt. Megbízható termelőkkel, folyamatosan a legjobb minőségű alapanyagok felhasználásával dolgozik a cég, s jelenleg is piacvezető a prémium pálinkák szegmensében. A feldolgozást és a pálinkakészítés folyamatát pedig szívesen meg is mutatják az érdeklődőknek, a Velencei-tó szomszédságában lévő modern Látogatócentrumban lehetőség nyílik a teljes folyamat megtekintésére.
A hangulatos helyszín egész évben várja a vendégeket, akik előzetes időpont-egyeztetéssel vezetett kóstolásokon, valamint az étteremben pálinka-gasztronómiai programokon is részt vehetnek, és a főzde teljes választékából – pálinkákból, párlatokból, saját készítésű gyümölcslevekből, szörpökből - vásárolhatnak.

AktuálisAgárdi PálinkafőzdeNemzeti Pálinkakiválóság ProgrampálinkaAgárd Fejér megye